Чт, 2024-03-28, 14:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Енергетикам Яценюк порадив не розраховувати на постачання вугілля з РФ
Інші останні Економічні новини

Яценюк доручив Міненерго домовитися про постачання вугілля морем, щоб знизити залежність від РФ.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міненерго контрактувати судна для поставки енергетичного вугілля по морю для зниження залежності від РФ. "Повинна бути жорстка диверсифікація поставок", - сказав прем'єр.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міненерго контрактувати суду для поставки енергетичного вугілля по морю для зниження залежності від РФ. "Повинна бути жорстка диверсифікація.. . Розуміючи, хто такі росіяни - вони в самий незручний момент для нас, щоб у вас навіть не було сумнівів, як вони вже перекрили постачання газу", - сказав прем'єр.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості України контрактувати судна для поставки енергетичного вугілля по морю для зниження залежності від РФ.

"Я не хочу в такій широкій аудиторії давати" правильні "ринкові сигнали, але ви зараз уже повинні контрактувати кораблі. Щоб у вас не було як минулого року - говорили:" Яка висока ціна! ", А потім всі побігли швидко купувати це ж південноафриканське вугілля. Повинна бути жорстка диверсифікація.. . Розуміючи, хто такі росіяни - вони в самий незручний момент для нас перекриють нам поставки вугілля, щоб у вас навіть не було сумнівів, як вони вже перекрили постачання газу ", - сказав він на колегії Міненерговугілля у вівторок.

У свою чергу заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Мартиненков повідомив, що відомство вже працює над контрактуванням вугілля з ПАР, має пропозицію на поставку вугілля від міжнародної компанії Mercury.

За словами прем'єр-міністра України, уряд готовий забезпечити кредит на 2 млрд грн для закупівлі вугілля за умови його прозорого використання. "За 2 млрд грн кредиту, які ви просили - ми їх піднімемо за умови, що ви зможете їх прозоро розділити", - резюмував він.

Нагадаємо, що восени минулого року через бойових дій на Донбасі українські теплові електростанції почали відчувати гострий дефіцит вугілля, що приводь як до відключення окремих енергоблоків, так і електростанцій повністю. Через нестачу електроенергії на якийсь час вводився режим економії і віялові відключення електроенергії.

Частина втрат у поставках вдалося компенсувати шляхом закупівель вугілля з ПАР, хоча це викликало скандал і звинувачення в закупівлі за надто високими цінами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: енергетики, Яценюк, постачання вугілля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]