Вт, 2024-04-16, 07:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
ЄНП підтримає Угоду про асоціацію, якщо в Україні будуть реформи, а Тимошенко звільнять
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейська народна партія (ЄНП) висловлюється за парафування Угоди про Асоціацію Україна-ЄС в грудні і, в разі проведення реальних змін в країні в сфері фундаментальних свобод, підписання його в першій половині 2012 року. При цьому також повинна бути звільнена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, в іншому випадку ЄС може відмовитися від підписання та ратифікації документа.

Мова про це йде в ухваленій на конгресі ЄНП у середу в Марселі надзвичайній резолюції щодо України, текст якої цитує "Iнтерфакс-Україна".

"ЄНП закликає парафувати в грудні під час польського президентства документ вже завершених переговорів щодо Угоди про Асоціацію, включаючи створення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Разом з тим, ЄНП попереджає, що якщо не відбудуться суттєві зміни щодо впровадження необхідних реформ і зміцнення демократії, прав людини і верховенства права в Україні, а також якщо будуть продовжуватися політично мотивовані судові процеси проти опозиції, а Тимошенко не буде звільнена, ЄС може відмовитися від підписання та ратифікації Угоди про Асоціацію ", - говориться в резолюції.

У зв'язку з цим ЄНП говорить про те, що президент Віктор Янукович і українська влада "повинні усвідомити, що можуть втратити Україну, але, і що є більш важливим, що, продемонструвавши потенційний процес у відносинах між Україною та ЄС, ЄС пошле позитивний сигнал українській владі та її народу, у якого є законні європейські прагнення ".

ЄНП також запевняє, що якщо українська влада "проведе реальні зміни у відношенні верховенства права і поваги до права людини і фундаментальних свобод, а також припинить політично-мотивовані переслідування опозиції, Угода про асоціацію буде підписана протягом першої половини 2012 року".

Разом з тим, ЄНП попереджає, що якщо "який-небудь з незмінних і фундаментальних принципів Угоди про асоціацію буде проігнорований або порушений Україною, ЄС розробить механізм тимчасового призупинення всієї Угоди про асоціацію".

Янукович несе особисту відповідальність за свої обіцянки у сфері прав людини і верховенства права, заявили в ЄНП

Провідна політична сила Європи - Європейська народна партія - говорить про особисту відповідальність президента Януковича за дані ним обіцянки щодо поваги прав людини і верховенства права.

"ЄНП нагадує, що вище українське керівництво, включаючи президента Віктора Януковича, неодноразово висловлювалося щодо своєї відданості європейським цінностям та процесу інтеграції з амбіціями в довгостроковій перспективі стати членом ЄС. ЄНП наголошує особисту відповідальність Януковича щодо виконання його численних обіцянок, які він давав міжнародним і європейським партнерам щодо поваги прав людини і верховенства права ", - йдеться в документі.

При цьому ЄНП вважає, що поглиблення відносин між Україною та ЄС "має велике значення, особливо для прагнень України відповідно до ст. 49 Договору про ЄС, а також наголошує, що це буде можливим тільки у випадку дотримання всіх критеріїв, зазначених в ст. 2 Договору , включаючи повагу принципів демократії, прав людини, фундаментальних свобод і верховенства права".

Одночасно ЄНП висловлює жаль у зв'язку з "триваючим згортанням демократичних свобод, виборчого правосуддя, а також постійною практикою використання державних інституцій як інструменту досягнення партійних цілей та реалізації політичної помсти в Україні, що було продемонстровано засудженням колишнього прем'єра Юлії Тимошенко".

"ЄНП наголошує, що зміцнення верховенства права та незалежної судової системи, а також початок справжньої боротьби з корупцією є важливим не тільки для поглиблення відносин між Україною та ЄС, а й для консолідації демократії в Україні", - наголошується в резолюції.

Ні одні з майбутніх виборів в Україні не будуть вільними і чесними без участі Тимошенко і Луценка, попередили в ЄНП

Європейська народна партія заявляє, що жодні з майбутніх виборів в Україні не будуть визнані вільними і чесними, якщо лідери опозиції - Юлія Тимошенко та Юрій Луценко - не будуть звільнені.

"ЄНП попереджає, що жодні з майбутніх виборів в Україні не будуть вважатися вільними і чесними, якщо лідери опозиції, зокрема, Тимошенко і Луценко, не будуть звільнені і тому ЄНП вимагає від української влади беззастережного звільнення Тимошенко і інших членів опозиції, їх повної політичної реабілітації, у тому числі забезпечення їх права на повноцінну участь у політичних процесах зараз і на виборах в Україні в 2012 році ", - йдеться в резолюції.

ЄНП також застерігає щодо погіршення рівня свободи преси.

Європейські лікарі повинні отримати можливість оглянути Тимошенко і Луценка, наполягають в ЄНП

Команда лікарів ЄС повинна бути допущена до екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-голови МВС Юрія Луценка, йдеться в резолюції Європейської народної партії (ЄНП).

"ЄНП вимагає, щоб українська влада гарантувала фундаментальні права Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка (колишній т.в.о міністра оборони України – ред.) на здоров'я і благополуччя, щоб вони отримали необхідну медичну допомогу відповідно до міжнародних стандартів, у тому числі , щоб до них була допущена команда лікарів ЄС, яка змогла б їх оглянути ", - йдеться в резолюції ЄНП.

У ЄНП наголошують на тому, що судовий процес над Тимошенко був політично мотивованим, що "змусило ЄС замислитися про його політику щодо України".

"Тому ЄНП закликає українську владу забезпечити справедливий, прозорий і не упереджений процес розгляду апеляції Тимошенко та членів її уряду, яких звинувачують в економічних злочинах", - говориться в резолюції.

Крім того, ЄНП закликає Верховну Раду невідкладно переглянути і внести поправки до Кримінального кодексу з метою декриміналізації статті, за якою була засуджена Тимошенко.

Також ЄНП закликає українську владу подбати про проведення всебічної реформи судової системи відповідно до стандартів ЄС для того, щоб зробити неможливим вибіркове застосування правосуддя і забезпечити незалежне, справедливе, неупереджене і прозоре судочинство, щоб судові процеси не використовуватися в політичних цілях і проводилися з суворим дотриманням верховенства права.

Резолюцію ЄНП доповнили абзацом про "варварське" рішення провести засідання суду в камері Тимошенко

Також Європейська народна партія засуджує рішення провести судове засідання в камері екс-прем'єра Тимошенко, яке суперечить будь-яким демократичним стандартам.

Такий новий параграф був внесений до резолюції Європейської народної партії, ухваленій у середу в Марселі в рамках конгресу цієї політичної сили. Новий абзац був внесений депутатом Яцеком Царіуш-Вольським (Польща).

"Засудити варварське і образливе рішення Шевченківського суду Києва провести (засідання суду – ред.) безпосередньо в камері Тимошенко, незважаючи на критичний стан її здоров'я, що йде проти будь-яких законних демократичних стандартів", - йдеться в запропонованому абзаці.

Зауважимо, що європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле сьогодні також заявляв, що підписання та ратифікація угоди про асоціацію Україна-ЄС залежить від того, як українська влада розв'яже проблеми у сфері верховенства права та щодо справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Довідка: ЄНП

Європейська Народна Партія (англ. European People's Party, EPP) - найбільша Європейська політична партія. Заснована в 1976 році, EPP включає колективних членів національних християнсько-демократичних партій та інші національні партії з близькою ідеологією зі всього Європейського Союзу.

У Європейському Парламенті EPP співпрацює з консервативнішою і євроскептичнішою фракцією Європейських Демократів у формі групи депутатів EPP-ED.

Відповідно до їх сторінки в Інтернеті EPP це "об'єднання політичного центру, чиє коріння лежить в глибинах історії європейської цивілізації. Вона об'єднує національні партії з близькою ідеологією в державах-членах і асоційованих членах ЄС, а також підтримує близькі контакти з країнами - можливими кандидатами."

EPP має молодіжне відділення, Молодь Європейської Народної Партії (YEPP). Європейські Студенти Демократи (EDS) - група студентських політичних партій, які асоціюються з EPP.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: ЄС, україна, ЄНП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]