Пт, 2024-03-29, 14:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:11
ЄП: щоб двері в Європу не закрилися, вибори повинні бути чесними
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Віце-голова Європейського Парламенту Яцек Протасевич стверджує, що подальша співпраця Європейського Союзу з Україною залежить від перебігу парламентських виборів. За його словами, ЄС не хоче впливати на результат виборів, а тільки на дотримання демократичних принципів, передає РБК-Україна з посиланням на "Польське радіо".

"Щоб ці двері в Європу не закрилися перед Україною зовсім, вибори мають бути проведені чесно. У нас немає жодних очікувань щодо результатів, не хочемо робити залежною подальшу співпрацю з Україною від того, хто переможе, а хто програє. Але, безумовно, це буде залежати від того, чи будуть вибори проведені у демократичний спосіб, чесно і прозоро", - зазначив євродепутат.

Протасевич переконує, що якщо вибори в Україні будуть демократичними, ЄС може дати "зелене світло" Києву в угоді про вільну торгівлю.

Європарламент надішле на парламентські вибори в Україну місію спостерігачів із 15-ти депутатів. Частина депутатів вирушить до Києва вже найближчого вівторка, 9 жовтня, щоб стежити за останніми днями виборчої кампанії.

Нагадаємо, 14 вересня після зустрічі з Януковичем, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету Європейського парламенту з зовнішніх відносин Елмар Брок і європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявили, що у відносинах Києва і Брюсселя немає місця ні паузі, ні компромісам щодо цінностей.

Голова МЗС Швеції Карл Більдт також зазначав, що Україні необхідно чітко визначитися з пріоритетними напрямами інтеграції.

11 вересня віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон заявила, що Брюссель чекає від Києва прогресу в трьох сферах - правосудді, проведенні парламентських виборів і реформах.

Нагадаємо, 28 жовтня 2012 року в Україні мають відбутися парламентські вибори. Проте, слід зазначити, що підготовчий етап, який передує виборам, викликає безліч тривожних відгуків з боку ЗМІ, експертів, представників структур громадянського суспільства. Ставиться під сумнів їх чесність.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1145 | Додав: nowyny | Теги: вибори чесні, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]