Сб, 2024-04-20, 03:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
ЄП: Україна не готова до змін, але вибори - її ключ до Європи
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава делегації Європарламенту в Комітеті парламентської співпраці "ЄС-Україна" Павел Коваль вважає, що зараз в Україні немає готовності до змін. Про це він сказав під час засідання медіа-клубу "Україна-ЄС": порядок денний на 2012 рік", передає УНІАН.

"Я у добрих відносинах з багатьма представниками, як влади, так і опозиції в Україні, і провів, можна сказати, такий тест: я задавав одні і ті самі запитання і тим, і іншим", - розповів депутат європарламенту.

"Наприклад, я питав: якщо правляча партія програє, чи готова вона віддати владу? Я також питав опозицію: чи готова вона, якщо щось станеться, узяти владу? На жаль, цей тест було пройдено негативно", - розповів Коваль.

За його словами, він говорив про це не лише з політиками, а й з інтелектуалами, людьми з різних сфер.

"Це означає, що в державі зараз немає готовності до змін", - додав він.

Коваль вважає парламентські вибори в Україні, заплановані на жовтень цього року, ключовим питанням у відносинах України з Європейським Союзом.

"Україна зараз перебуває у тій ситуації, коли у неї залишився останній комплект срібних ложечок, і цим комплектом є вільні вибори. Всі учасники цього процесу мають розуміти, що у них залишився останній елемент їх сімейних скарбів", - додав євродепутат.

Крім того, Павло Коваль вважває, що парламентські вибори без головних опозиціонерів – Юлії Тимошенко і Юрія Луценка – переведуть відносини України з ЄС в іншу категорію, передає "ГолосUA".

На його думку, у випадку, якщо чергові парламентські вибори в Україні пройдуть без Тимошенко та Луценка, це, в цілому, не погіршить відносини України з Польщею і Євросоюзом. Однак, як підкреслив Коваль, ці відносини вже будуть проходити "в інших категоріях".

До прикладу, за словами депутата Європарламенту, ЄС і зараз підтримує стосунки з Росією і Казахстаном. Таким чином, на його думку, українська влада зараз повинна усвідомлювати наслідки своїх дій.

Депутати Європарламенту звернулися до ГПУ з проханням дозволити їм відвідати Тимошенко

Депутати Європарламенту, члени комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна звернулися до Генеральної прокуратури з проханням дозволити їм зустрітися з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко. Про це повідомив Павло Коваль.

Також Коваль зазначив, що готовий зустрітися з Тимошенко, як тільки отримає на це дозвіл відповідних органів.

"Якби зараз випала така можливість, я б змінив свої плани і поїхав до харківської колонії, щоб зустрітися з Тимошенко. Я думаю, така зустріч була б корисна і їй як політику, якого вилучено з політичного процесу. Також це була б підтримка їй як людині, яка опинилася в такому важкому становищі", - сказав Коваль.

Зустрічі з Тимошенко постійно вимагають представники зарубіжних політичних і дипломатичних установ, міжнародних правозахисних організацій.

Коваль, що очолює в Європарламенті комітет співробітництва з Україною, - один з авторів звернень європейських парламентаріїв на адресу чинної влади в Києві з вимогою припинити тиск на політичних опонентів і забезпечити демократичні свободи в країні, передає "Радио Свобода".

Під час нинішнього візиту до Києва польський політик і його колеги з комітету співробітництва ЄС-Україна зустрілися з керівництвом Верховної Ради України та представниками правлячої і опозиційних партій.

Зазначимо, що від Європи останнім часом можна почути критику на адресу української влади. Засуджену екс-прем'єра Юлію Тимошенко, а також екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс в.о. міністра оборони Валерія Іващенка назвали політв'язнями, а президента Віктора Януковича суддею.

Так, 14 лютого комісар ЄС з питань розширення й політики сусідства Штефан Фюле заявляв, що для підписання та ратифікації угоди Україна мусить дотримуватися політичних умов.

Хоча Євросоюз і не зачиняє дверей перед Україною у прагненні українського народу до євроінтеграції.

А посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот вважає, що Угоду про асоціацію Україна-ЄС не буде підписано, якщо екс-прем'єр України Юлія Тимошенко буде в ув'язненні.

ПР: низький рейтинг Януковича - це ціна реформ

Президент України Віктор Янукович знає про свої рейтинги і розуміє, що ціною реформ є рейтинг і підтримка, заявив представник Президента в парламенті, народний депутат від фракції Партія Регіонів Юрій Мірошниченко.

"Коли змінюється ціла система економічна, коли в тіні дуже багато було податків, а сьогодні їх пропонується платити, хоча зробили їх набагато меншими, і механізм вводиться прозоріший, але все одно - культура змінюється. І є певна напруга, роздратування, і ціна - це рейтинг, - зазначив Мірошниченко в прямому ефірі "5 каналу".

Також регіонал зазначив, що Янукович - перший Президент в історії України, який не просто задекларував необхідність реформ, а й реально їх здійснює.

"Янукович - перший Президент в історії України, який не просто задекларував необхідність реформ, а й реально їх здійснює. І ті зобов'язання, які десятки років у нас були, - і перед виборцями, і перед Радою Європи, - він зараз уособлює", - наголосив представник Президента.

У цьому контексті Мірошниченко згадав ухвалення "Закону про доступ до публічної інформації", внесення Президентом у ВР проекту нового Кримінально-процесуального кодексу, прийняття "Закону про гуманізацію покарань за господарські правопорушення", пенсійну реформу, а також закону про скасування плати за техогляд транспортних засобів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1102 | Додав: adminA | Теги: але вибори - її ключ, Україна не готова до змін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]