Ср, 2024-04-24, 19:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
Епоха "могутності і щастя" в Туркменістані почалася
Інші останні Новини світу

Президент Гурбангули Бердимухамедов оголосив, що нейтральний Туркменістан вступає в "Епоху могутності і щастя", передає Lenta.ru.

"Нова епоха стане викликом для наших майбутніх досягнень і великих справ", - запевнив він.

Зауважмо, правителям цієї країни взагалі притаманно іменувати певні етапи розвитку держави високохудожніми назвами. За правління Туркмен-баші туркмени жили в "Золотому столітті", після його смерті настала "Епоха відродження".

Тепер вона змінилася "Епохою могутності і щастя". Гурбангули Бердимухамедов очолив Туркменістан у 2007 році. На посаді президента він змінив Сапармурата Ніязова, який мав статус довічного президента і правив аж до своєї смерті.

З приходом Бердимухамедова культ особистості Ніязова, створений в республіці, пішов на спад: офіційна ідеологія переорієнтувалася на нового керівника. В Ашгабаті, зокрема, відкрили музей, присвячений чинному президенту. Подібно до свого попередника, Бердимухамедов отримав численні нагороди і звання.

Нагадаємо, що на останніх президентських виборах, які відбулися у Туркменістані 12 лютого цього року, Бердимухамедов набрав майже 100% голосів.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1093 | Додав: adminA | Теги: Туркменістані почалася епоха могутн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]