Вт, 2024-04-23, 17:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:15
Erste Group Bank AG йде з України із 201 млн доларів збитку
Інші останні Економічні новини
Erste Group Bank AG, третій за величиною банк у Східній Європі, декларуючи 151 млн євро (201 млн доларів США) збитку, продає свій український філіал за 83 млн доларів групі компаній Fidobank, які належать Олександру Одаричу, повідомляє Bloomberg посилаючись на заяву банку.

Це нижче балансової вартості одиниці. У результаті збитки становлять 71 млн євро в цьому кварталі. Про іншу частину збитків - 80 млн 400 тисяч євро, які сталися в результаті девальвації української гривні, буде оголошено в день, коли буде завершена операція, мовиться в заяві.

Головний виконавчий директор Андреас Трайхель (Andreas Treichl) під час розмови з акціонерами в травні позначив продаж бізнесу в Україні як результат "важкого становища". Для Erste, який володіє найбільшими банками в Чеській, Словацькій республіках, в Румунії та Угорщині, ця угода є кінцем дорогого експерименту.

Erste втрачав гроші в Україні з моменту покупки за $ 104 млн в 2007 році банку Prestige. За розрахунками Bloomberg News складених на основі річних звітів Erste, чистий збиток банку в Україні за перші дев'ять місяців 2012 року складе 217 500 000 євро.

Erste афілійовани з Raiffeisen Bank International AG (RBI), який володіє Банком Аваль, четвертим за величиною банком в Україні.

Нагадаємо, що в 2009 році менеджери найбільших іноземних банків відмовилися підписати лист про взаєморозуміння з Національним банком, в якому регулятор вимагав перевести валютні резерви в гривню, і назвали політику НБУ непрозорою. Слід зазначити що до Erste на початку цього року з України пішов німецький Commerzbank, а трохи пізніше шведський Swedbank. Примітно, що у всіх трьох випадках, банки купили вітчизняні бізнес-групи.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1231 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]