Пт, 2024-04-19, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:33
ЄС дасть Туреччині режим без віз в обмін на допомогу з біженцями
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Делегація єврокомісарів направляється в Туреччину, щоб лобіювати проект угоди про спільну діяльність у питанні мігрантів.

Як повідомляє BBC, представники ЄС сподівається укласти таку угоду вже 15 жовтня, але питання було відкладено на три дні в зв’язку із національним трауром в Туреччині після суботніх вибухів в Анкарі.

Туреччина вважається місцем перебування близько двох мільйонів мігрантів, більшість з них рятуються від війни в сусідній Сирії.

В обмін на збільшення співробітництва з ЄС, Туреччина може отримати певні пільги, зокрема обговорюється можливість ведення безвізового режиму для турецьких громадян у країнах шенгенської зони.

Але за словами президента Європейської Ради Дональда Туска, пільги будуть надаватися тільки у випадку, якщо дії Туреччини дійсно допоможуть зменшити рекордний приток мігрантів. Туск занепокоєний тим, що навесні 2016 року ЄС чекатиме ще більша хвиля мігрантів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: Обмін, біженці, Допомога, і режим без віз, Туреччина, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]