Пт, 2024-04-19, 08:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:32
ЄС не хоче бойкотувати Євро-2012, але його примушують
Інші останні Політичні новини

У Євросоюзі розраховують, що керівництво України надасть гарантії відсутності загроз здоров'ю екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, а також розробить юридичний механізм звільнення.

"Ключ у тому, щоб влада України надала гарантії фізичної безпеки колишнього прем'єр-міністра, особливо в світлі недавніх публічних заяв Європейського союзу, в яких висловлюється стурбованість у зв'язку з ситуацією", - сказав співголова Комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна Європейського парламенту Павло Коваль, якого цитує офіційний сайт Тимошенко.

На його думку, в нинішній ситуації "усі люди доброї волі повинні зосередитися на пошуку юридичних і політичних рішень". "Я закликаю владу Україні знайти з ситуації вихід, який задовольнить усі сторони і забезпечить фізичну безпеку інших осіб. Крім того, прохання - прояснити цю ситуацію", - зазначив він.

"Я глибоко стурбований повідомленнями з колонії в Харкові про застосування насильства щодо Юлії Тимошенко. Це накладає негативний відбиток на методи, що застосовуються в українських тюрмах, і показує, наскільки Україна далека від європейських стандартів, яких намагається досягти", - підкреслив Коваль.

"У нинішній ситуації необхідно негайно забезпечити доступ до Юлії Тимошенко незалежних лікарів, яким вона довіряє і які можуть надати достовірну інформацію про стан її здоров'я", - додав він.

Нагадаємо, раніше в електронних ЗМІ у вільному доступі з'явилися фотографії, на яких відображені синці на тілі Юлії Тимошенко.

Кілька днів тому екс-прем'єр заявила, що при перевезенні до лікарні її побили співробітники колонії. Цей факт підтвердили попередньо судмедексперти. Генпрокурор Україні доручив провести перевірку.

Der Spiegel: Меркель може бойкотувати Євро-2012, якщо Тимошенко не звільнять

Канцлер ФРН Ангела Меркель припускає можливість бойкотування ігор чемпіонату Європи 2012 з футболу на Україну, передає 29 квітня ИТАР-ТАСС з посиланням тижневик Der Spiegel, який посилається на власні джерела.

За інформацією видання, глава уряду "рекомендує німецьким міністрам утриматися від поїздок на матчі збірної країни" до Львова і у Харків, якщо до початку чемпіонату (8 червня) "не буде звільнена з-під варти екс-прем'єр України Юлія Тимошенко".

Тимошенко відбуває семирічний термін ув'язнення в Качанівській виправній колонії в Харкові за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році. 20 квітня Тимошенко оголосила голодування після того, як до неї, за її словами, застосували фізичну силу під час її перевезення в клініку "Укрзалізниці".

Раніше в інтерв'ю радіостанції NDR канцдер ФРН Меркель заявила, що вона поки не має остаточних планів щодо відвідин Чемпіонату Європи з футболу в Україні. Тим часом, німецьке видання Bild припустило, що щоб уникнути "зради" по відношенню до колишньої колеги пані Меркель замість vip-трибуни надасть перевагу місцям поруч з німецькими вболівальниками.

Крім того, Ангела Меркель проявляє пильну увагу до стану здоров'я Тимошенко, і запропонувала, щоб лідера української опозиції привезли на лікування до Німеччини.

Раніше депутат Європейського парламенту від німецької Партії зелених Вернер Шульц оприлюднив наявної у нього інформації про те, що Янукович буцімто просив у Меркель "за голову" Тимошенко 300 млн євро.

З Італії надходять заклики бойкотувати чемпіонат з футболу через Тимошенко

ЄС повинен розглянути можливість "певної форми бойкоту" матчів Євро-2012 в Україну через порушення владою демократичних норм, зокрема, переслідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, передає з Польщі кореспондент УНІАН.

Про це написав екс-глава нижньої палати парламенту Італії П'єр Фердінандо Казіні у статті для газети Іl Мessaggero.

Політик зазначив, що заплановане на початку літа Євро-2012 може стати гарною можливістю для Євросоюзу, щоб продемонструвати, що європейське співтовариство є не тільки географічним утворенням, яке залежить виключно від економічного співробітництва, а - в першу чергу - піклується про загальні демократичні цінності.

"Через кілька тижнів погляди всього континенту будуть спрямовані на Україну, державу, яка також хоче приєднатися до Євросоюзу. Думаю, що - без демагогії, але також з наполегливістю - ЄС може і повинен розглянути можливість певної форми бойкоту (Євро 2012)", - написав він.

Екс-глава палати депутатів нагадав, що бойкотувати матчі чемпіонату в Україні на початку березня запропонував екс-глава італійського урядуСильвіо Берлусконі на зборах "Європейської народної партії", зазначивши, що - незважаючи на різницю в поглядах - він згоден, що бойкот Євро-2012 в Українi варто організувати.

Казіні назвав "неприйнятним" відсутність реакції Євросоюзу на те, що відбувається з екс-главою українського уряду.

"Хотів би, щоб у випадку Юлії Тимошенко для поваги прав людини і політичних свобод, які не дотримуються в Україні, світ футболу і в першу чергу європейська політика не відбулись холодним мовчанням", - написав він, зазначивши, що, якби так сталося, це був би гол у свої ворота для ЄС.

Як повідомлялося, раніше із закликом бойкотувати Євро-2012 в Україну через поводження з Тимошенко виступив глава соціал-демократичної партії Німеччини Зігмар Габріель.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: ЄС не хоче бойкотувати Євро-2012, примушують | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]