Чт, 2024-03-28, 15:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
ЄС не повинен відштовхувати Туреччину - Британія та Ірландія вважають
Інші останні Новини світу

Глави МЗС Великої Британії та Ірландії дали зрозуміти, що не підтримують ідею припинення переговорів з Туреччиною щодо її членства у ЄС.

Про це повідомляє Daily Sabah.

"Турки пройшли через дуже важкі часи. Ми не повинні відштовхувати Туреччину. Це стратегічно важлива для нас країна", - сказав міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон під час неформального саміту глав МЗС ЄС у Талліні.

Позицію британського міністра підтримав його ірландський колега Саймон Ковені, наголосивши на необхідності діалогу та збереженні "перспективи майбутнього членства Туреччини".

"Очевидно, багато що змінилося в Туреччині за останні 12 місяців, і ми не повинні вдавати, що цього не сталося, але це не означає, що ми не повинні продовжувати протягувати руку", - сказав Ковені.

Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер заявив, що не очікує цього року прийняття рішення з приводу припинення переговорів про вступ Туреччини.

Як відомо, канцлера Німеччини Ангела Меркель хоче обговорити призупинення або повну зупинку переговорів про членство Туреччини в ЄС на саміті глав країн Євросоюзу у жовтні.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні підтвердила, що переговори з Туреччиною про її членство у Євросоюзі продовжаться.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 680 | Додав: adminA | Теги: Британія та Ірландія, Туреччина, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]