Чт, 2024-03-28, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
ЄС не скасує санкції без виконання всіх пунктів Мінських угод
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Прем'єр-міністр Люксембургу Ксавьє Беттель, що нині головує в Європейському Союзі, заявляє, що питання посилення або ослаблення введених стосовно Росії Євросоюзом санкцій залежатиме від виконання Мінських угод. Про це він заявив під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Києві в четвер, 22 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

"28 членів ЄС мають одне єдине бачення ситуації: якщо Мінські угоди не виконуватимуться – будуть нові санкції, якщо будуть виконані – тоді ми будемо говорити з інших питань... Але президент Порошенко, українська сторона має виконувати свої зобов'язання", -

Він зазначив, що на сьогоднішній день спостерігається припинення вогню на Донбасі. "Але припинення вогню – лише компонент Мінських угод. Якщо ми підемо в правильному напрямку, то можливо і не потрібно буде говорити про нові санкції. Потрібно нам й інші пункти імплементувати", - сказав прем'єр-міністр Люксембургу.

Беттель відзначив важливість виконання всього пакету Мінських домовленостей при розгляді питання про санкції щодо Росії. "Якщо лише один пункт виконуватиметься – зняти санкції ми не можемо, тому що ці санкції є результатом урахування всієї ситуації. А якщо ми розглядаємо весь контекст, то треба користуватися всіма можливостями. І це не лише моя думка, це консолідована позиція (ЄС – ред.)", - пояснив він.

Прем'єр Люксембургу також зазначив, що у разі виконання мінських угод, ЄС змушений буде реагувати, "однак на сьогодні ситуація з дотриманням перемир'я дуже вразлива, і поки що складно сказати, яким буде наше рішення 31 грудня".

Люксембург наразі головує в Раді ЄС.

Порошенко: РФ хоче "заговорити процес" на режимі припинення вогню, щоб послабити санкції

Політика санкцій повинна мотивувати Росію повністю виконати Мінські домовленості, проте поки що Москва намагається домогтися їх послаблення без виконання всіх пунктів, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Яку мету зараз переслідує Росія - це заговорити процес і, базуючись тільки на режимі припинення вогню, послабити або скасувати санкції", - сказав він.

Порошенко висловив упевненість, що перевага в питанні політики санкцій щодо Росії повинна мати підхід, при якому буде завершена окупація суверенної території України, виведені з її території війська, відновлено контроль над державним кордоном, реалізовані економічні, гуманітарні та інші складові мінського процесу.

"Політика санкцій повинна бути тим інструментом, який мотивує агресора і окупанта сідати за стіл переговорів і забезпечувати виконання тих зобов'язань, які були досягнуті в Мінську", - підкреслив глава держави.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і канцлер Німеччини Ангела Меркель заявили, що Європейський Союз повинен зберігати санкції щодо Росії, поки мінські домовленості щодо врегулювання ситуації в частині сходу України не буде виконано повністю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: ЄС, санкції, виконання всіх пунктів Мінських уго | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]