Чт, 2024-03-28, 23:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:13
ЄС обіцяє скасувати візи, але за певних умов
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз заявив про готовність надати безвізовий режим Україні та Грузії у випадку, якщо буде позитивний звіт Єврокомісії наприкінці поточного року, йдеться у спільній заяві за підсумками саміту "Східного партнерства" в Ризі.

Україна і Єврокомісія підписали меморандум про пакет допомоги на 1,8 млрд євро

"Вітаємо прогрес, досягнутий Грузією і Україною в реалізації їхніх планів дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, що зазначено в останніх звітах Єврокомісії про досягнутий прогрес", - йдеться в заяві.

Учасники саміту зазначили, що чекають завершення Україною та Грузією реалізації 2-го етапу планів лібералізації візового режиму, а також звіту Єврокомісії про виконану роботу.

У заяві наголошується, що після цього комісія запропонує Європарламенту і Раді скасувати візовий режим для громадян України та Грузії.

Порошенко: Україна готова виконати умови для отримання безвізового режиму у 2016 році, а "Східне партнерство" могло б бути ефективнішим

Президент України Петро Порошенко заявляє про готовність України до виконання решти технічних умов для надання країні безвізового режиму з Євросоюзом у 2016 році.

"Президент окремо наголосив, що Україна пройшла довгий шлях від початку імплементації Плану з лібералізації візового режиму і готова до виконання інших технічних умов для введення безвізового режиму в 2016 році", - передає прес-служба глави Української держави його виступ на саміті "Східного партнерства" в п'ятницю, 22 травня, у Ризі.

Тим часом Порошенко вважає, що "Східне партнерство" могло б бути більш ефективним і надати європейську перспективу тим країнам, які цього прагнуть.

"Глава Української держави висловив думку, що "Східне партнерство" могло б бути більш інструментально дієвим. За словами президента, сьогодні виникає питання, чи зможе ініціатива "Східного партнерства" відігравати більш важливу роль і дати відповідь на виклики - проведення реформ, забезпечення кордонів, безпеки та миру. "І, нарешті, може принести європейську перспективу для країн, які цього заслуговують і до цього прагнуть", - передає прес-служба глави Української держави його виступ на саміті "Східного партнерства" у п'ятницю в Ризі.

Порошенко також наголосив, що Україна бореться за мир у всій Європі. "Україна перебуває на передовому фронті боротьби в Європі за мир", - наголосив він, додавши, що Україна бореться "сьогодні за Грузію, Молдову, Вірменію та Бєларусь - за їх можливість стати європейськими країнами, розділяючи ті ж цінності та принципи".

Президент висловився за більшу "амбіційність і далекоглядність" саміту в Ризі, враховуючи російську агресію, анексію Криму і підписану Угода про асоціацію. "Сьогодні ми маємо обстоювати завдання зробити нас сильнішими - об'єднаними і демократичними країнами, цілком відданими реформам і здатними їх реалізувати. Це має бути нашим спільним інтересом", - сказав він.

Глава Української держави також висловив переконання в тому, що "ми всі прагнемо до миру і стабільності, кращого життя і більшої свободи для людей, більшого партнерства і співробітництва на континенті".

Довідка

Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, відклавши підписання її економічної частини, яка включає положення про створення зони вільної торгівлі, до обрання нового президента України.

Після обрання президентом Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі, зробивши це 27 червня 2014 року.

Грузія також підписала угоду про асоціацію з Євросоюзом 27 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: скасувати візи, за певних умов, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]