Вт, 2024-04-23, 19:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
ЄС планує парафувати УА з Україною 15 лютого
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Брюссель хоче парафувати угоду про асоціацію з Україною 15 лютого, але тільки англійський варіант, повідомляє тижневик "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, Брюссель озвучив попередню дату - 15 лютого.

За даними джерел, угоду дійсно технічно ще недопрацьовано. Наприклад, перед самітом ще залишалися деякі питання у вітчизняних транспортників (навіть після проведеного минулого тижня телемосту з Брюсселем).

Як повідомляє видання, багато роботи і в "тарифному" розділі частини Угоди, що стосується вільної торгівлі. Але його навіть не стали роздруковувати для адміністрації президента, що побажала ознайомитися з документом напередодні саміту

У минулий четвер, 22 грудня, уповноважений уряду України з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький терміново вилетів до Брюсселя для прискорення технічного доопрацювання розділів угоди, присвячених зоні вільної торгівлі. І наступного дня перший віце-прем'єр Андрій Клюєв оголосив про завершення 22 грудня звірки тексту проекту угоди про асоціацію в частині створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі. Після закінчення звірки керівниками делегацій - Пятницьким і директором генерального директората "Торгівля" Єврокомісії Шлегельмільхом був підписаний відповідний протокол.

Джерела "Дзеркала тижня" підкреслюють, що не все гладко до цих пір було і в європейців. Там теж існують різні думки між двома переговорними командами - "політичною" і "економічною". Наприклад, "економісти", що готували розділи по зоні вільної торгівлі, на момент саміту ще не передали "політикам" свою частину напрацьованого тексту для зведення в цілісний документ.

Як повідомлялося раніше, відразу після саміту Україна-ЄС представники української влади називали термін чотири-шість тижнів для остаточної підготовки угоди про асоціацію і підкреслювали, що парафування повинне відбутись "безумовно". Тобто без висунення яких-небудь політичних умов з того чи іншого боку.

Як відомо, 19 грудня у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Київ і Брюссель офіційно завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, що відкриває шлях для технічного завершення остаточного тексту документа.

Підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною до кінця року не відбудеться, хоча це передбачалося ще кілька місяців тому.

Порошенко: до парламентських виборів в 2012 році УА парафують, але не ратифікують

Європейський Союз не ратифікує в 2012 році угоду про асоціацію з Україною.

Таку думку озвучив екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко в ефірі "Шустер Live".

Коментуючи перспективи 2012 року, він заявив, що "вони значно гірші", ніж були в 2011 році.

"Ніхто вже не ратифікує. Парафують - так. Але ніхто вже не ратифікує, не введе в дію угоду з Європейським Союзом і зону вільної торгівлі до того, як Україна не складе іспит з чесних, прозорих парламентських виборів, які мають відбутися восени", - зазначив Порошенко.

"Є ще одна важлива умова, що у цих виборах мають приймати участь всі без винятку опозиційні політики, для того щоби дати вибір народу", - уточнив екс-міністр, додавши, що мова йде і про лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко, яка перебуває за гратами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1165 | Додав: adminA | Теги: ЄС планує парафувати УА з Україною | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]