Пт, 2024-03-29, 03:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:55
ЄС розширив "чорний список" і ухвалив низку обмежень щодо Криму
Інші останні Новини Європейського Союзу

ЄС розширив список осіб, до яких буде вжито санкцій у вигляді заборони на в'їзд та заморожування активів та ухвалив низку обмежувальних заходів щодо Криму.

Відповідне рішення було ухвалено у понеділок 28 липня в Брюсселі під час засідання Комітету постійних представників країн ЄС (COREPER), повідомив європейський дипломат, передає УНІАН.

"Постійні представники погодилися додати інші особи та організації, які виграють чи підтримують російських осіб, які ухвалюють рішення (так звані "соратники"), до списку осіб, які підлягають заморожуванню активів та забороні на в'їзд до ЄС. Також було досягнуто домовленості спрямувати санкції на інших юридичних осіб, відповідальних за дії проти територіальної цілісності України", - сказав він.

До списку потрапили 8 осіб та 3 компанії.

За словами дипломата, COREPER також узгодив подальші заходи, що обмежують торгівлю та інвестиції в Крим та Севастополь.

"Ці обмежувальні заходи зупиняють інвестиції в деякі сектори в Криму та Севастополі (створення, придбання або розвиток транспортної, телекомунікаційної, енергетичної галузей; інвестиції в нафту, інвестиції у газові чи інші корисні копалини). Вони також забороняють експорт ключового обладнання для цих секторів в Криму та Севастополі", - додав він.

"Правові акти щодо введення цих рішень в силу будуть прийняті за письмовою процедурою у середу та будуть опубліковані в Офіційному журналі ввечері в середу, 30 липня", - уточнив дипломат.

29 липня COREPER обговорить економічні заходи у світлі дестабілізівної ролі Росії на сході України.

Раніше, 28 липня, лідери Франції, Німеччини, Італії, Великобританії і США заявили про те, що вважають за необхідне запровадити додаткові санкції щодо Росії через кризу в Україні.

Лідери цих п'яти країн "висловили жаль у зв'язку з тим, що Росія не використала свого впливу на сепаратистів" і "не вжила очікуваних від неї конкретних заходів убезпечення на російсько-українському кордоні".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: чорний список, ЄС, обмежень щодо Криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]