Пт, 2024-04-19, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
ЄС Україна передала список 140 осіб, причетних до організації виборів у Криму
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін передав главам МЗС країн ЄС на сьогоднішній зустрічі в Брюсселі список зі 140 прізвищ, задіяних в організації та проведенні незаконних виборів в Криму.

Про це LB.ua повідомив політичний директор МЗС України Олексій Макеєв.

"Ми передали європейцям список з понад 140 осіб, залучених до проведення незаконних виборів в Криму", - сказав він.

За його словами, інтерес європейських міністрів до зустрічі з главою МЗС України був значним, "такої кількості, здається, не було ніколи".

Президент України Петро Порошенко назвав незаконними вибори президента, які Росія провела у тому числі в окупованому нею Криму.

Порошенко закликав міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Кремль.

Раніше глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні наголосила, що ЄС не визнає вибори президента в окупованому Криму. Із відповідними заявами цими вихідними та в понеділок виступили чимало країн ЄС.

Голоси, віддані на виборах президента РФ у анексованому Криму, не можуть вважатися дійсними, заявила глава МЗС Австрії Карін Кнайссль.

Голова МЗС Німеччини Гайко Маас вважає неприйнятними вибори президента РФ в окупованому Криму та засуджує спроби легітимації анексії.

Франція не визнає вибори президента РФ на території Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 628 | Додав: adminA | Теги: список, вибори, 140 осіб, Крим, україна, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]