Вт, 2024-04-23, 13:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
ЄС врешті запроваджує санкції проти Януковича і Со. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини
Міністри закордонних справ Євросоюзу домовилися запровадити санкції щодо українських чиновників, "відповідальних за насильство і надмірну силу".

Як повідомляє ВВС News,після екстреної зустрічі глав МЗС верховний представник ЄС Кетрін Ештон зокрема заявила, що Євросоюз "призупиняє ліцензії на експорт обладнання, яке можуть використати для внутрішніх репресій".

Проти винних у насильстві в Україні чиновників будуть застосовані також візові санкції та замороження активів.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що замороження активів і заборону на в’їзд "приймуть в терміновому порядку".

Ештон також заявила, що вся відповідальність за налагодження діалогу і зупинці насильства в Україні лежить на Вікторі Януковичу.

Рада міністрів напряму називає те, що відбувається в Україні "репресіями". Українську владу закликають зупинити насильство та забезпечити надання медичної допомоги постраждалим мітингувальникам.

Рада міністрів закликає депутатів Верховної Ради згадати про те, що вони - члени парламенту. Але головну відповідальність покладають на президента Януковича.

Список чиновників, які підпадають під санкції, не закритий, а може бути поповнений новими іменами, якщо ситуація не покращиться.

Міністри висловили підтримку українському народу, вказуючи, що санкції запроваджуються не проти нього, а проти винних у насильстві. Європа обіцяє підтримати народ України, включно зі спрощенням отримання віз.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: санкції проти Януковича і Со. ВІДЕО, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]