Ср, 2024-04-24, 17:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:11
ЄС вважає українські дзеркальні санкції проти РФ непотрібними
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз вважає неконструктивним запровадження Україною дзеркальних торговельних обмежень проти Росії, заявив єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Ган на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"Ми не погоджуємося з такими заходами, бо вони не приносять користі нікому. ... Я розумію спокусу запровадити подібні заходи, але це точно не щось конструктивне", - сказав він.

За словами Гана, відповідні заходи не сприятимуть зняттю торговельних обмежень, проте можуть значно пошкодити економіці регіону.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України продовжив продуктове ембарго у відповідь на російські товари, вперше запроваджене рішенням уряду від 30 грудня 2015 року терміном на 6 місяців, до 31 грудня 2017 року, у зв`язку з новими обмеженнями з боку Росії.

ЄС зробить все можливе для скасування Росією торговельних обмежень стосовно України – єврокомісар

Європейський Союз зробить все можливе для скасування Росією торговельних обмежень щодо України, які практично зупиняють транзит до країн Середньої Азії, заявив Ган.

"Все, що ми можемо зробити, ми обов'язково зробимо для скасування торговельних обмежень і розвитку економіки регіону", - сказав він.

Також Ган наголосив, що країни "Східного партнерства" співпрацюватимуть з метою забезпечення якісного торговельного клімату в регіоні і скасування усіх дискримінаційних бар'єрів в економічних відносинах.

1 липня Росія запровадила додаткові обмежувальні заходи щодо транзиту українських товарів через свою територію. Зокрема, вони передбачають продовження терміну дії продуктового ембарго щодо низки українських товарів, включаючи продовольство і промпродукцію, до 31 грудня 2017 року, обмеження на транзит товарів до Казахстану і Киргизстану, повну заборону на транзит товарів, що потрапляють під дію ембарго або які передбачають стягнення мита.

Уряд України від 4 липня заявив про намір негайно запровадити дзеркальні заходи у відповідь на дії РФ.

Дії російської сторони були багато у чому передбачуваними. Зокрема, 24 червня Міністерство з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан рекомендувало перевізникам, які здійснюють міжнародні перевезення з території України на територію Казахстану, організовувати з 1 липня доставку вантажів за альтернативними маршрутами в обхід Росії. Зокрема, Казахстан запропонував скористатися такими маршрутами: через Грузію, Азербайджан і через Каспійське море до казахстанського порту Актау, а також через Туреччину, Іран, Туркменістан і Узбекистан.

Взаємні торговельні обмеження між Україною і Росією були запроваджені у січні поточного року. За різними оцінками, втрати українських виробників від запроваджених Росією санкцій перевищили 1 млрд дол.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: українські дзеркальні санкції, РФ, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]