Пт, 2024-04-19, 21:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
ЄС задумається про надання зброї тільки після провалу дипломатії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Якщо нинішні зусилля з мирного врегулювання ситуації в Україні не матимуть успіху, мова може знову зайти про постачання зброї Києву. Про це заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у понеділок, 9 лютого, за підсумками зустрічі глав МЗС Євросоюзу в Брюсселі, передає DW.

"Якщо нинішні зусилля не матимуть успіху, то конфлікт у воєнному плані вийде на новий рівень", - переконаний міністр, якого цитує агентство dpa.

"У цьому випадку, безумовно, питання постачань зброї буде обговорюватися також і в рамках Європи", - заявив Штайнмаєр.

За його словами, подібні дискусії вже велися в минулі вихідні на Мюнхенській конференції з безпеки. Проте з колегами по ЄС це питання в понеділок не порушувалося.

Міністр також прокоментував майбутню зустріч у форматі "нормандської четвірки" в Мінську, яка запланована на 11 лютого.

"Можу тільки пообіцяти, що ми все зробимо для того, щоб... переговори в Мінську на вищому рівні, на які багато хто сподівається, таки відбулися і сприяли зняттю гостроти конфлікту", - підкреслив глава МЗС ФРН.

При цьому він висловив сподівання, що всі суперечливі питання, що заважають просуванню сторін, зрештою, вдасться вирішити.

Нагадаємо, як писали вчора ЗМІ, канцлер Німеччини Ангела Меркель під час переговорів у Кремлі запропонувала президенту РФ Володимиру Путіну визначитися до середи зі ставленням до запропонованого нею і французьким лідером Франсуа Олландом новим планом із врегулювання конфлікту на сході України і погодитися з його положеннями. Якщо РФ відмовиться підтримати дипломатичні зусилля міжнародної громадськості, Німеччина, напевніше, буде обстоювати посилення санкцій щодо російських компаній, розширення чорного списку чиновників РФ і заморожування їхніх активів за кордоном, вжиття обмежувальних заходів у російській оборонній та фінансовій сферах, нібито попередила Меркель.

Зазначимо, що високий представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні повідомляла, США ще не ухвалили рішення про постачання зброї Україні, це буде залежати від здатності європейських лідерів забезпечити успіх мирних переговорів.

У свою чергу верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що Захід не повинен виключати військовий варіант врегулювання в Україні.

"Я не думаю, що ми повинні виключити можливість військового варіанту", - сказав Брідлав у відповідь на запитання, чи підтримує він постачання оборонної зброї українській армії, яка бореться на сході країни з проросійськими сепаратистами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: надання зброї, провалу дипломатії, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]