Чт, 2024-03-28, 14:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
ЄС закликає Україну припинити політичні баталії. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глави МЗС Німеччини та Франції очікують від Києва незмінності курсу реформ.

Про це пише dw.com.

"Політична погода в Україні нагадує бурю", - заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції в Києві за підсумками зустрічей з прем'єром Арсенієм Яценюком, президентом Петром Порошенком, міністрами фінансів, агрополітики та інфраструктури України.

Глава МЗС ФРН сказав, що в Європі з великою увагою спостерігають за політичною боротьбою в Україні, яка викликає стурбованість.

"Ця боротьба буде мати наслідки не тільки для самої України, а й вплине і на сусідні країни. Тому Європа спостерігає за Україною особливо уважно", - зазначив міністр.

Він застеріг від зупинки політичних і економічних реформ в країні, нагадавши про підтримку, яку Німеччина і Франція надають Україні.

За словами Штайнмаєра, Берлін готовий надати консультації Києву задля продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. У відповідь Берлін і Париж очікують від Києва "такої політики, яка не потерпить корупції і буде боротися з нею".

Німецькому міністрові "незрозуміло", коли може з'явитися орієнтована на проведення реформ більшість і чи може вона виникнути взагалі.

"Німецько-французьке послання в цій ситуації чітке: очікування і вимога до всіх відповідальних політиків - не втрачати зараз більше часу, припинити політичні баталії і сконцентруватися на рішучій реалізації програми реформ в інтересах утвердження незалежної і вільної України", - цитує МЗС ФРН свого міністра.

У свою чергу, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що і Україні, і Європі потрібен уряд у Києві, який буде рішуче проводити реформи.

Він висловився за перетворення України на державу, де поважають закон, розвинена відкрита і сильна економіка і створені можливості для активного суспільства і реалізації прагнень громадян.

"Це шлях для прояву відданості духу Майдану, який надихає Україну, Францію і Німеччину", - підкреслив Еро.

Нагадаємо, Штайнмаєр і Еро прибули зі спільним візитом в Україні. 23 лютого міністри на прес-конференції заявили, що ключовою вимогою до України тепер є законодавча підготовка до проведення виборів. При цьому жоден з міністрів не згадав про необхідність внесення змін до Конституції.

Варто також зазначити, що європейські учасники нормандського формату відійшли від вимог до України щодо невідкладного внесення змін в Конституцію про "особливий статус Донбасу", які досі звучали від них на кожній зустрічі.

Головною загрозою для України Штайнмаєр і Еро вважають спроби впливу на політичні процеси в країні окремих осіб, що зосередили свої руках економічну владу. Міністри вкотре заявили про необхідність термінового реформування сектора державного управління.

МЗС про візит Штайнмайєра і Еро: це сигнал підтримки для продовження реформ

Під час візиту до Києва глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра та глави МЗС Франції Жана-Марка Еро Україна отримала сигнал підтримки для продовження реформ.

Про це заявив директор Департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв в ефірі "5-го каналу".

"Той сигнал, який надійшов на адресу керівництва України, - абсолютно чіткий: у Європі зацікавлені в тому, аби реформи продовжувалися. Не варто очікувати, щоб звучали якісь імена, розстановки в уряді та парламенті. Меседж абсолютно чіткий - Франція та Німеччина і надалі підтримуватимуть Україну у здійсненні курсу на реформи", - сказав він.

Макеєв підкреслив, що такий візит французьких і німецьких колег був також доволі важливим напередодні зустрічі "нормандської четвірки" 3 березня: це чіткий сигнал, що Франція та Німеччина залишаються активними гравцями у Нормандському форматі.

"Для нас це абсолютне свідчення того, що ми узгоджуємо наші підходи. Німеччина і Франція приїхали, аби допомогти Україні знайти вирішення конфлікту, насамперед, аби вплинути на Російську Федерацію. Ми втрьох говоримо однією мовою та узгоджуємо наші позиції перед важливою зустріччю", - наголосив директор Департаменту МЗС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: політичні баталії, ЄС, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]