Чт, 2024-03-28, 12:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Естонія завдяки Жадану і Забужко надішле гроші Майдану
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Міністерство закордонних справ Естонії ухвалило рішення спрямувати 50 тис. євро (600 тис грн) на надання медичної допомоги постраждалим під час акцій протесту в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міжнародного благодійного фонду "Відродження".

Кошти буде передано на благодійну програму "Гуманітарна солідарність", розпочату письменниками Сергієм Жаданом, Оксаною Забужко та Андрієм Курковим, а також екс-міністром охорони здоров'я Василем Князевичем. Супровід ініціативи здійснює Міжнародний фонд "Відродження".

"Ми хочемо допомогти постраждалим на українських вулицях. Підтримуючи активні місцеві організації, ми можемо бути впевнені, що наша допомога дійде до якомога більшої кількості людей, які потребують її в Україні", - заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает. Він додав, що в Україні потрібно проводити політичні переговори і утримуватися від подальшого насильства.

Кошти буде надано в 2014 р. з бюджету розвитку та гуманітарної допомоги МЗС Естонії.

Раніше повідомляли, що уряд Литви має намір виділити 150 тисяч літів (близько 43,5 тисяч євро) на лікування постраждалих українських опозиціонерів. Дотепер до лікарень Вільнюса було доставлено трьох українських опозиціонерів, серед яких - лідер Автомайдану Дмитро Булатов, який стверджує, що його викрали і катували невідомі.

Акції протесту опозиції проходять в Україні з кінця листопада. Їх спровокувала відмова уряду підписувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Масштабні демонстрації в Києві неодноразово переростали у сутички з міліцією. Під час безладів на вулиці Грушевського, які почалися 19 січня, постраждали, за офіційними даними, сотні людей, троє загинули.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: гроші Майдану, Жадану і Забужко, Естонія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]