Пт, 2024-03-29, 02:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:33
Єврокомісія схвалила проект асоціації з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомили в середу, 15 травня, у прес-службі Єврокомісії.

"Без передбачення майбутнього політичного рішення щодо можливого підписання, Комісія схвалила сьогодні проект рішення Ради ЄС про підписання та тимчасове застосування, а також про укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який буде переданий Раді на подальше опрацювання. Комісія додала до цих двох пропозицій політичну заяву", - зазначили в Комісії.

У повідомленні прес-служби Єврокомісії наголошується, що сьогоднішнім рішенням Комісія здійснила необхідні підготовчі кроки, щоб забезпечити технічну готовність до підписання Угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі за 6 місяців.

У повідомленні також наголошується, що підписання відбудеться лише за умови створення Києвом необхідних політичних передумов.

У заяві Комісії з нагоди схвалення пропозицій для Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною нагадується про висновок Ради закордонних справ ЄС щодо України від 10 грудня 2012 року, в якому викладено умови підписання угоди. Крім того, в заяві наголошується, що додаткові очікування стосуються покращення бізнес-клімату в Україні.

"Сьогоднішнє схвалення Комісією пропозицій є необхідним кроком для створення можливості для Європейського Союзу технічно рухатися вперед у необхідній підготовчій роботі до можливого підписання на Вільнюському саміті. Однак цей крок не пророкує у жодному разі рішення Ради", - написано в заяві Комісії, текст якої передано УНІАН.

"Комісія вважає, що підписання угоди залишається обумовленим рішучими діями і відчутним прогресом української влади за всіма критеріями, встановленими у висновку Ради від 10 грудня 2012 року. Комісія разом з Європейською службою зовнішніх дій і далі будуть моніторити прогрес України", - йдеться в документі.

У заяві наголошується, що настав час для української влади вирішити найважливіші питання для того, щоб зробити можливим підписання угоди, що, на думку Комісії, стане "історичним проривом" у відносинах України та ЄС.

Довідка

Україна і ЄС почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році, і завершили їх у грудні 2011 року.

30 березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію та глибоку і всебічну зону вільної торгівлі.

Разом з тим, упродовж 2012 року з боку ЄС неодноразово звучала критика ситуації в Україні і, зокрема, щодо застосування вибіркового правосуддя стосовно колишніх урядовців.

10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС схвалила висновок щодо України, в якому висловила готовність підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді 2013 року за умови, якщо Київ продемонструє рішучі дії і відчутний прогрес у реформуванні виборчого законодавства, розв'язанні проблеми вибіркового правосуддя і продовженні реформ в рамках Порядку денного асоціації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Єврокомісія, україна, проект асоціації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]