Вт, 2024-04-16, 20:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Єврокоміся відкличе позов проти країни - Ірландія стягнула з Apple 14,3 млрд євро
Інші останні Новини Європейського Союзу

Ірландія стягнула з Apple 14,3 млрд євро, Єврокомісія відкличе позов проти країни

Європейська комісія має намір відкликати судові позови проти Ірландії після того, як Дублін стягнув 13,1 млрд. євро неоплачених податків і відсотки з американського технічного гіганта Apple.

Про це написала у Twitter єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

"Сьогодні міністр фінансів Ірландії Паскаль Донохью підтвердив повне відшкодування 14 млрд. євро незаконної допомоги компанії Apple (несплачені податки). Добре. Отже, ми можемо закрити судовий позов про відшкодування", - написала Вестагер.

Уряд Ірландії повідомив, що стягнув з Apple 13,1 млрд євро в якості недоплачених податків і 1,2 млрд євро в якості відсотків.

Перераховані кошти зберігаються на спеціальному рахунку в Ірландії. Ці кошти будуть там перебувати, поки не закінчиться період розгляду апеляцій з боку Apple і ірландської влади на рішення Єврокомісії. В Ірландії очікують, що процес може затягнутися на кілька років.

У 2016 році Європейська комісія зажадала від Apple відшкодувати уряду Ірландії незаконні податкові субсидії. Комісія з'ясувала, що пільги з боку Ірландії, де Apple має штаб-квартиру, призвели до значного зниження податкових виплат з боку компанії.

За її даними, такий підхід влади став причиною падіння ефективної ставки податку на прибуток Apple від прибутку в Європі в 2014 році до менш 1%. В Ірландії не згодні з висновками Єврокомісії.

В Ірландії базова ставка податку становить 12,5% і є найнижчою в країнах Західної Європи. У зв'язку з цим в країну активно заходять американські компанії, яких зараз налічується понад 700.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Єврокоміся, Apple, 3 млрд євро, 14, Ірландія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]