Чт, 2024-04-18, 17:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Європа дивується: Київ не розуміє, що творить, хоча може виправитися
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс (група "зелених", Німеччина) побоюється, що українська влада і досі не зрозуміла, що своїм ставленням до опозиції веде країну до політичної ізоляції. Таку думку вона висловила, коментуючи рішення Міністерства закордонних справ України перенести на невизначений термін саміт голів держав Центральноєвропейської ініціативи, пише УНІАН.

"Розвиток подій був спричинений рішенням німецького президента Йоахіма Ґаука не відвідувати саміт. Я розумію, що інші президенти пішли слідом за рішенням Ґаука. Чого я побоююся, що український уряд і досі не зрозумів, що ті дії, які здійснюються проти опозиції, ведуть країну до ізоляції", - сказала депутат.

На її думку, в офіційного Києва є багато можливостей повернути країну до демократичного і заснованого на повазі до законодавства процесу розвитку. "Європа очікує, що Україна припинить такий шлях поводження та переслідування опозиційних політиків", - сказала Хармс.

Вона зазначила, що Європа чекає від України певної реакції на висловлену стурбованість щодо поводження з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко та іншими колишніми членами уряду, які перебувають в ув'язненні і мають проблеми зі здоров'ям.

Крім того, за словами депутата, Європа хотіла б побачити створення чесних умов для участі в парламентських виборах, запланованих на жовтень цього року. "Це в руках українського уряду - виконати ці прохання європейських політиків", - сказала Хармс.

Нагадаємо, що депутат Європарламенту Марек Сівець заявив, що скасування Ялтинського саміту Центральноєвропейської ініціативи є попередженням Україні про можливу дипломатичну ізоляцію.

Раніше в МЗС повідомили, що Україна переносить саміт у Ялті через те, що низка глав європейських держав не зможе взяти в ньому участь.

7 травня стало відомо, що президент Чорногорії Філіп Вуянович відмовився від участі в Ялтинському саміті. Він відмовився від участі саме через ставлення української влади до Тимошенко і став 14-м президентом, який відмовився від участі в саміті.

Вуянович, після президентів Румунії, Албанії, Хорватії та Чехії, став як мінімум п'ятим лідером, який прямо заявив про відмову від участі в саміті через справу Тимошенко. Президент Німеччини не заявляв цього прямо, але саме ця причина відмови випливала з коментарів МЗС Німеччини.

Крім того, президенти Болгарії, Боснії, Латвії, Естонії, Італії, Австрії та Словенії відмовилися прибути на саміт, офіційно пославшись на інші причини, при цьому в деяких випадках все ж була висловлена стурбованість справою Тимошенко. В Угорщині новообраний президент Янош Адер приступить до виконання обов'язків 10 травня і, як здається, не прибуде на саміт до Ялти.

При цьому президенти Литви, Польщі, Словаччини і Молдови підтвердили свою участь у саміті. Прикметно, що президент Литви вирішила відвідати ялтинський саміт президентів Центральної Європи лише після того, як президент України Віктор Янукович пообіцяв їй організувати зустріч з ув'язненою Юлією Тимошенко.

Чоловік Тимошенко написав список осіб, проти яких доцільно застосувати санкції

Чоловік екс-прем'єрки Олександр Тимошенко передав колишньому чеському сенатору Властімілу Сегналу персональний список осіб, проти яких доцільно застосувати санкції, повідомляє сайт Юлії Тимошенко.

Зустріч з сенатором від Громадянсько-демократичної партії, який 29 квітня почав голодування на знак солідарності з екс-прем'єром України, відбулася у четвер, 10 травня.

Чоловік Тимошенко наполягає на необхідності запровадження персональних санкцій проти представників влади, зокрема, обмеження в'їзду та замороження банківських активів щонайменше на 10 років. "Нехай вони доведуть, що ці кошти отримані чесним шляхом", - вважає він.

Олександр Тимошенко також вважає, що бойкотування європейськими лідерами українських матчів Євро-2012 є логічною відповіддю на створення диктатури і тоталітаризму в Україні.

"Звісно, нам як громадянам і патріотам України прикро, що країну чекає ізоляція, адже Євро-2012 - це велика подія для України, на яку всі так довго чекали. Але, з іншого боку, нам зрозумілі й побоювання керівників європейських держав за своїх громадян, котрі не можуть бути при такому режимі у повній безпеці. Тому перенесення фіналу турніру до будь-якої іншої країни видається єдино можливим політичним кроком", - сказав чоловік Тимошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: Київ не розуміє, Європа, може виправитися | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]