Вт, 2024-04-23, 11:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:27
Європа хотіла більшого від саміту, але Україні і так пощастило
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Польща вважає завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом надзвичайним прогресом в євроінтеграції України. Про це сказано у повідомленні, розміщеному на сайті президента Польщі Броніслава Коморовського.

"Це величезний, ще донедавна неуявленний прогрес у справі інтеграції України із західним світом", - цитується у повідомленні Коморовський. Президент Польщі зазначив, що це великий успіх і крок вперед для України.

При цьому він підкреслив, що Польща й надалі має намір підтримувати євроінтеграцію України.

"Звичайно, ми хотіли б більшого, найкраще - швидку перспективу членства в ЄС для України... Це один з нечисленних прикладів єдності в польській зовнішній політиці, неписаний консенсус, що поєднує не тільки владу, але також ліву і праву опозицію", - сказав він.

При цьому політик підкреслив, що подальший процес інтеграції буде залежати насамперед від України.

Зокрема, на думку Коморовського, необхідно вирішити питання колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Як повідомлялось, 19 грудня на саміті "Україна-ЄС" було оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію України та ЄС.

Європейський Союз не підпише і не ратифікує Угоду про асоціацію з Україною, якщо ситуація з демократією не покращиться. Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Міністерство закордонних справ Польщі, яка головує в Європейському Союзі, вважало можливим парафування Угоди про асоціацію України з ЄС до кінця поточного року. "На нашу думку, шанс на парафування Угоди про асоціацію (України з ЄС) в 2011 році існує", - зазначило МЗС Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1099 | Додав: nowyny | Теги: Європейський союз, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]