Пт, 2024-04-19, 16:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
Європа може перенести Асоціацію з Україною на 2014 рік
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Україна має встигнути виконати усі умови Євросоюзу для укладання Угоди про асоціацію, інакше її підписання можуть перенести. Про таке заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський на Polsat News, передає "Українська Правда".

За його словами, якщо Київ не виконає умов ЄС до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, то Угоду можуть підписати і наступного року.

Він повідомив, що виконання ключової умови Євросоюзу щодо звільнення екс-прем'єрки Юлії Тимошенко "залишається під знаком питання".

Він звернувся до української влади з проханням не тягнути часу.

"Я б просив владу України не грати на час і зробити те, що треба", - сказав Сікорський.

Він додав, що президенту Януковичу "немає чого плутатись, комбінувати, а лише у співпраці з місією Кокса-Кваснєвського виконати, що слід".

Міністр пояснив, що на саміті у Вільнюсі мають парафувати угоди з Грузією і Молдовою, які планується підписати наступного року.

"Є альтернатива, що з Україною теж підпишемо (Угоду про асоціацію – ред.) наступного року", - заявив Сікорський.

За його словами, непідписання угоди з Україною у Вільнюсі "було би компрометацією тих, хто обіцяв".

Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію і ЗВТ на листопадовому саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

17 жовтня Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування Тимошенко за кордоном та обіцяє підписати такий закон.

У парламенті зареєстровано два законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном - авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської. Крім того, лідери трьох опозиційних фракцій - "Батьківщина" Арсеній Яценюк, УДАР Віталій Кличко і "Свобода" Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону вибіркового правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ньому містяться положення про звільнення Тимошенко особисто і погашення її судимості.

Верховна Рада України планує розглянути всі три законопроекти, які зроблять можливим лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном, у вівторок, 5 листопада. Про це йдеться в проекті порядку денного на пленарний тиждень 5-8 листопада 2013 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: Асоціацію з Україною, Європа, 2014 рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]