Чт, 2024-04-18, 05:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:25
Європа може ускладнити ратифікацію Асоціації з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Євросоюз вирішив підстрахуватися і посилити важелі впливу на Україну після підписання Угоди про асоціацію, повідомляє ZN.UA.

За інформацією видання, крім пунктів щодо зони вільної торгівлі до переліку пунктів так званого тимчасового застосування Угоди можуть включити деякі політичні розділи.

Раніше передбачалося, що для набуття угодою чинності буде достатньо лише її ратифікації Верховною Радою, а європейська сторона окремим документом нотифікує обсяг, в якому Угода буде тимчасово виконуватися.

Однак тепер європейці говорять ще й про необхідність провести ратифікацію СА в Європарламенті до початку тимчасового застосування.

Таким чином , якщо процеси в Україні після укладення асоціації з ЄС підуть зовсім не в європейському напрямку, то ратифікацію в Європарламенті можна буде "підвісити".

Для України ж важливо, щоб вона пройшла до середини квітня наступного року, тобто була проведена нинішнім Європарламентом, оскільки вибори в ЄП можуть надовго відсунути "українську тему" на периферію уваги Євросоюзу, зазначає видання.

Крім того, за інформацією джерел видання, європейська сторона, обговорюючи обсяг, в якому Угода про асоціацію буде тимчасово виконуватися, не має наміру обмежуватися лише розділами, присвяченими створенню зони вільної торгівлі (як передбачалося раніше), а, досить імовірно, включить до переліку і деякі політичні розділи, особливо актуальні в переддень президентських виборів 2015 року.

У п'ятницю, 13 вересня, депутат Європейського парламенту , голова комісії міжпарламентської співпраці Європарламент - Україна Павло Коваль не відкинув, що рішення про підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом може бути прийнято в кінці жовтня.

Раніше міжнародна організація Freedom House у своїй доповіді заявила, що підписання Угоди знаходиться під загрозою через відсутність політичної волі в української влади виконати критерії, визначені Радою ЄС як необхідні для підписання цього документа.

Також раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: Європа, ратифікацію Асоціації з Україною | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]