Пт, 2024-03-29, 07:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:51
Європа наглядатиме за Україною аж до підписання Угоди про асоціацію
Інші останні Політичні новини
І українська влада та опозиція, і президент Європарламенту Мартін Шульц та спостерігачі за справами екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та екс-міністра МВС Юрія Луценка, екс-глава ЄП Пет Кокс та екс-президент Польщі Александр Кваснєвський висловлюються за продовження роботи місії аж до підписання Угоди про асоціацію, передає "Інтерфакс-Україна".

"З боку української влади, опозиції, президента Шульца та з нашого боку є упевненість і бажання, щоб місію було продовжено", - повідомив в інтерв'ю журналістам екс-президент Польщі Квасневський після зустрічі з Коксом, главою Європарламенту Шульцем та віце-президентом Яцеком Протасевичем, яка відбулася у Брюсселі в середу, 9 січня.

При цьому Кваснєвський висловив думку, що можливою датою закінчення роботи місії може бути підписання Угоди про асоціацію в листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

За словами політика, ця пропозиція буде предметом обговорення на конференції президентів, до складу якої входять, окрім самого очільника ЄП, президенти всіх політичних груп. "31 січня ми представимо нашу позицію, і буде ухвалено рішення", - сказав Кваснєвський.

Говорячи про ситуацію з Тимошенко, екс-президент Польщі вважає, що складно передбачати розвиток подій, оскільки ніхто не може передбачити рішення Європейського суду з прав людини. Водночас він наголосив на важливості того, що їй забезпечено належну медичну допомогу.

Говорячи в цілому про роботу самої місії, Кваснєвський особливо відзначив той факт, що їм вдалося створити "ефективний канал комунікації, діалог та побудувати упевненість між усіма залученими сторонами - і з владою, і з опозицією".

Як повідомлялося, Кокс та Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах над екс-прем'єром Тимошенко та розпочали роботу 11 червня. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та головою Європарламенту Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Луценка та колишнім виконувачем обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка. Роботу спостерігачів було припинено на період парламентських виборів в Україні, після чого її було відновлено.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Україною, Європа, Угоди про асоціацію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]