Пт, 2024-03-29, 08:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:01
Європа натякає, що після Луценка слід відпустити Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон вітає рішення української влади про звільнення Юрія Луценка. Про це повідомили в прес-службі ПАРЄ, пише "ЛигаБизнесИнформ".

"Я вітаю звільнення Луценка. Під час мого недавнього візиту в Україну я говорив з президентом України Віктором Януковичем про те, що проблему ув'язнення колишніх членів уряду необхідно вирішити", - заявив Міньйон.

"Я щасливий, що цей заклик був почутий, і я сподіваюся, що вчорашнє помилування є ознакою зміни ставлення української влади до вирішення справ, пов'язаних з вибірковим застосуванням правосуддя", - додав він.

Він також закликав українську владу незабаром знайти рішення, відповідно до принципів Ради Європи, у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, і щодо реформування правової системи, "аби такі випадки не повторювалися".

Як повідомлялося, 7 квітня президент Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, з-поміж них Луценка.

Власенко не вірить, що Янукович помилує Тимошенко

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко не вірить у те, що президент Віктор Янукович помилує його підзахисну. Про це Власенко сказав у коментарі УНІАН.

"Я не вірю в те, що Янукович помилує Тимошенко, якщо вас цікавить моя особиста думка", - сказав захисник.

Власенко підкреслив, що Тимошенко не збирається писати прохання про помилування, оскільки не скоювала злочинів, які їй інкримінуються.

"Ні, звичайно (не буде писати прохання про помилування). Бо вона не скоювала злочинів, щоб писати заяви. Юлія Тимошенко не скоювала кримінально караних дій, які повинні переслідуватися згідно із Кримінальним кодексом України", - зазначив він.

"Писати якусь заяву і визнавати свою провину, звичайно ж, Юлія Володимирівна не буде, тому що вона не здійснювала ніяких злочинів", - підкреслив Власенко.

У той же час, зазначив захисник, у президента є багато юридичних можливостей звільнити Тимошенко.

Зокрема він назвав можливість декриміналізації статті, за якою засуджена Тимошенко, перегляд рішень судів за нововиявленими обставинами, передачу справи на розгляд Верховного Суду, "який повинен прийняти законне рішення, не перебуваючи під тиском ззовні".

На думку Власенка, справи Тимошенко є політично мотивованими і всі рішення щодо них приймаються тільки за особистою вказівкою Януковича.

Захисник також повідомив, що до Тимошенко в лікарню на три дні приїхала донька Євгенія.

"У неї тривале побачення з Євгенією. Понеділок, вівторок, середа", - сказав Власенко.

За даними прихильників Тимошенко, які чергують під лікарнею, Євгенія Тимошенко прибула в ЦКБ Укрзалізниці сьогодні, 8 квітня, о 12.27.

Раніше повідомлялося, що захист Тимошенко просить Януковича звільнити їх підзахисну. Про це 8 квітня на брифінгу для журналістів заявив один із захисників Тимошенко Андрій Кожем'якін.

"Враховуючи те, що сталося 7 квітня, а саме помилування Юрія Луценка, захист Юлії Тимошенко звертається до президента з проханням про звільнення Юлії Тимошенко", - сказав він.

Представник звільненого Луценка в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко зауважила, що таку процедуру можна провести і з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Я не бачу причин не помилувати пані Тимошенко, оскільки вона засуджена не за насильницький злочин, і у неї також проблеми зі здоров'ям", - заявила Теличенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1004 | Додав: adminA | Теги: Європа, Луценко, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]