Чт, 2024-04-25, 03:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:13
Європа не бачить підстав для підписання Асоціації з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз сподівається на створення в Україні сприятливої політичної атмосфери для парафування та підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це сьогодні, 14 грудня, заявив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"Переговори щодо Угоди про асоціацію тривають. Ми сподіваємося, що в Україні буде створена політична база для парафування та підписання Угоди", - сказав він.

При цьому Тейшейра зазначив, що переговори за частиною угоди, яка стосується створення зони вільної торгівлі, завершені, тобто ця частина готова до парафування, передають "Українські новини".

Раніше, 11 листопада, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що на рівні експертів переговори щодо Угоди про асоціацію з ЄС завершено.

Крім того, Тейшейра зазначив про неефективне використання Україною технічної допомоги, яку надає ЄС.

"Річ у тому, що в переговорах порушується питання - "ми ще не готові, нам потрібна технічна підтримка"... Але якщо б в Україні в процесі реформ сповна використовували технічну допомогу ЄС, зараз Україна була б зовсім іншою країною", - сказав він.

Тейшейра зазначив, що з метою наближення України до ЄС Євросоюз постійно впроваджує проекти Тwinning та TAIEX.

За словами Тейшейри, з 2005 року в рамках проектів Тwinning ЄС надав Україні кошти для технічної допомоги на мільярди євро.

У свою чергу, посол Німеччини в Україні Ганс Юрген Гаймзьот наголосив на необхідності реалізації таких проектів в Україні.

"Ми очікуємо, що Україна зі свого боку покаже політичну волю, що вона може не тільки скаржитися на свої аспекти, а й у тому, що українські політичні сили дійсно допомагають у реалізації таких проектів", - сказав він.

Дипломати висловили думку, що така підтримка України з боку ЄС вказує на зацікавленість Євросоюзу в інтеграції з Україною.

Нагадаємо, в листопаді ЄС виділив 1,5 млн євро на підвищення ефективності та якості управління системою адміністративних судів в Україні. ЄС має намір надати 10 млн євро Україні на удосконалення судової системи.

Зазначимо, у Євросоюзі вважають, що президент Віктор Янукович вчинив з ними недобре, не виправдавши надію на декриміналізацію статті, за якою засудили Юлію Тимошенко. Про це розповів адвокат і депутат від БЮТ Сергій Власенко, відповідаючи на запитання про те, чи поставили "бютівці" хрест на ідеї домогтися звільнення Тимошенко через декриміналізацію ст.365 КК.

7 грудня європейський комісар з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле вкотре заявив, що підписання і ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС залежить від результату ситуації навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1175 | Додав: adminA | Теги: Жозе Мануель Пінту Тейшейра. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]