Пт, 2024-04-19, 04:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:31
Європа не втрачає надії, що Україна створить умови для Асоціації
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Єврокомісія заявляє про готовність узяти до уваги рекомендації Європарламенту щодо переговорів стосовно Угоди про асоціацію Україна-ЄС, як тільки їх офіційно передадуть, і сподівається, що в Україні будуть створені необхідні політичні умови для парафування документа, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми взяли до уваги голосування в комітеті Європейського парламенту з питань закордонних справ по "доповіді Легутко ", яка містить рекомендації Європейського парламенту для Європейської комісії, Ради ЄС щодо переговорів про Угоду про асоціацію. У той же час остаточна версія проголосованої доповіді для нас ще не доступна. Ми вітаємо інтерес, який був проявлений Європейським парламентом до переговорів щодо Угоди про асоціацію, і ми також відзначимо парламентські рекомендації, як тільки вони будуть передані офіційно", - йдеться в коментарі Єврокомісії.

У зв'язку з цим Єврокомісія висловлює надію, що в Україні "якомога швидше будуть створені відповідні політичні умови, які дозволять парафувати Угоду, а також здійснити подальші кроки, які призведуть до того, що Угода набере чинності".

Брюссель нагадує, що відкритим залишається одне питання, рішення з якого має бути схвалено на політичному рівні. Мова йде про фіксацію в Угоді перспективи членства, на чому наполягає українська сторона. "Ми будемо обговорювати з українською стороною, як більш ефективно просуватися до вирішення цього питання", - підкреслює Єврокомісія.

Крім того, у коментарі констатується, що Єврокомісія та Європейська служба зовнішніх відносин у тісній співпраці з українською стороною "будуть продовжувати технічну та правову роботу для того, щоб підготувати остаточний текст Угоди".

Зазначимо, що підписання між Україною і Європою Угоди про асоціацію залежить від двох європейських столиць. Таку думку озвучив представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв, коментуючи перспективи парафування Угоди про асоціацію.

Нагадаємо, що в Брюсселі 11 листопада відбувся завершальний раунд переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сторони оголосили про залагодження всіх питань, крім європейської перспективи України, проте, за даними ЗМІ, і в цій сфері компромісу досягнуто.

15 листопада, в МЗС України заявили, що бачать готовність з боку ЄС парафувати Угоду про асоціацію.

Зазначимо, профільний комітет Європарламенту 15 листопада схвалив рекомендації Єврокомісії та Ради ЄС в економічній частині Угоди про асоціацію з Україною, а вчора рекомендував Європейській комісії та Раді Європи парафувати Угоду в цілому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1112 | Додав: nowyny | Теги: Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]