Сб, 2024-04-20, 07:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
Європа обурена побиттям української журналістки
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс ( Linas Linkevicius ) вимагає припинити залякування і насильство щодо активістів Евромайдана в Україні, пише "Інтерфакс-Украіна"

"Опозиційний журналіст Тетяна Чорновіл була побита на вулиці. Залякування і насильство щодо активістів Евромайдана повинно припинитися" , - написав він у своєму Твіттер у середу , 25 грудня. Посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерату також стурбований побиттям українськоїжурналістки, пише Ukranews

Про це він написав на своїй сторінці в соціальному мікроблозі Twitter.

" Занепокоєний жорстоким нападом на журналіста Тетяну Чорновол. Немає необхідності говорити про те , що ми очікуємо притягнення до відповідальності причетних осіб" , - написав фон Бекерату . Також про свою стурбованість висловила представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

Миятович закликала якнайшвидше знайти винних у побитті Тетяни Чорновол. "Я вітаю, що президент Янукович засудив цей напад, и закликаю владу провести швидке і детальне розслідування, щоб притягнути винних до відповідальності", - закликала представник ОБСЄ.

Європейські політики також заявляють, що напади на журналістів є неприпустимим і на українській владі лежить відповідальність за розслідування побиття Тетяни Чорновол.

Як написав у своєму Twitter віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський, за безкарність нападників відповідатиме українська влада. "ЄС вважатиме українське керівництво відповідальним за безкарність нападників на організаторів, активістів і журналістів Евромайдана", - написав він.

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня , побили відому українську журналістку Тетяну Чорновіл.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: Європа обурена побиттям української | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]