Вт, 2024-04-23, 20:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Європа підтримала українців на власних мітингах
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
У неділю, 24 листопада, у Варшаві відбулася акція на підтримку Євромайдану. Акція розпочалася о 13.00 біля посольства України у Республіці Польща. Першими прийшли студенти з плакатами, що їх малювали самостійно всю ніч у переддень Варшавського Євромайдану, повідомляє Gazeta.ua.

"Мені здається, сьогодні – вирішальний день, – каже 18-річна студентка Катерина Кучміна, яка живе і навчається у Польщі. - У нас був шанс підписати Асоціацію з ЄС і був шанс на якесь майбутнє і розвиток. І якщо просто так це все залишити, то цього нічого не буде.

О 13.30 організатори зачитали текст Звернення до президента України, Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, міністра закордонних справ України, у якому висловили обурення припиненням підготовки укладання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Присутні підтримали текст Звернення гучними оплесками та вигуками.

Організатори закликали учасників мітингу ставити свої підписи на спеціально приготовлених підписних листах. Тим часом на імпровізованій сцені лунали виступи. На мітингу виступили польські парламентарі, які підтримали прагнення мітингувальників підписати Угоду з ЄС.

"Перед підписанням Угоди переговори проведено, більшість умов – виконано, усі найважливіші політичні сили в Україні підтримали цю Угоду. – Каже Марцин Свєнціцький, 66 років, депутат Польського Сейму. – І за кілька днів до її підписання Україна піддалася енергетичному, торговельному тиску. Апелюємо до влади України, щоби не піддалася цьому шантажу!"

Організатори надали слово також російській опозиції. Перед українцями виступила представниця партії "5 грудня", що виникла після протестних акцій у Москві.

"Це не російський народ виступає проти євроінтеграції України, – сказала вона. - Це путінський режим виступає проти цього. І російський народ, і російська опозиція підтримує український народ у його русі до Європи, оскільки ми, Росія, також хочемо зробити цей рух".

До мікрофону запросили також польського політолога, українських науковців-соціологів, які живуть і працюють у Польщі. З натхненним виступом звернувся до присутніх Максим Морозюк, 29 років, фізіотерапевт з вищою освітою, який працює у Варшаві на будові. Хлопець описав занепад, у якому живе сучасна Україна і закликав усіх присутніх до дій, які б вивели країну на європейський шлях розвитку.

Під зверненням поставили свої підписи 636 мітингувальників.

"Ми спочатку думали на 100-200 осіб підписних листів роздрукувати, – каже організатор мітингу. – Але я про всяк випадок роздрукувала на 618 осіб. І тих забракло!"

Текст звернення і підписні листи прийняла Юлія Бородій, прес-секретар Посольства України у Польщі. Від імені українських дипломатів, які працюють у Польщі, вона подякувала усім, хто прийшов взяти участь у мітингу і прийняла Звернення з підписами.

Близько 16-ї години організатори оголосили, що мітинг під посольством відбуватиметься до 29 листопада щодня.

Зазначимо, українці по всьому світу збираються вийти на вулиці на знак протесту проти згортання євроінтеграції України. Акції протесту було заплановано у містах Італії, Великій Британії, Німеччини, Польщі, США. Підтримати український Євромайдан вирішили навіть в Індії.

Масовий протест в Україні не лишився непоміченим у Європі

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський відзначив масову мобілізацію українців на підтримку підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Таку заяву поширила його прес-служба.

"Я відзначаю масову мобілізацію громадян України на підтримку підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", - сказано в повідомленні.

"Як і (Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки ЄС) Кетрін Ештон раніше, я хочу наголосити на своїй вірі в те, що майбутнє України - у сильних відносинах з ЄС", - заявив Томбінський.

"Ми й далі твердо дотримуємося нашого зобов'язання перед народом України, який мав би бути головним бенефіціаром Угоди завдяки посиленій свободі та процвітанню, які б принесла Угода", - додав він.

Як відомо, 21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію з ЄС.

24 листопада на Європейську площу прийшло понад 100 тисяч людей, які виступають за те, щоби Україна підписала Угоду про асоціацію.

Українська діаспора провела у Берліні акцію на підтримку євроінтеграції України

Представники української діаспори зібралися біля Бранденбурзьких воріт у Берліні на підтримку акцій протесту проти рішення влади України перервати підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, передає УНІАН.

У центрі німецької столиці у неділю, 24 листопада, зібралися щонайменше 250 людей найрізноманітнішого віку. Багато з них прийшли з дітьми.

До акції приєдналися українці, які спеціально прибули до Берліна з Гамбурга, Дрездена, Лейпцига та Штутгарта.

Як заявила на мітингу депутат Бундестагу попереднього скликання Віола фон Крамон, "український народ, звісно, повинен сам вирішувати свою долю. І якщо сьогодні на вулиці вийдуть десятки тисяч людей, то це буде виразним сигналом президенту Януковичу. Зі свого боку канцлер Анґела Меркель, очевидно, повинна зустрітися з президентом України. Як це зробив нещодавно президент Путін. Треба донести до Януковича думку про те, що європейське майбутнє України, те, що дасть його країні співробітництво з ЄС, - це набагато більше, ніж разова компенсація, обіцяна йому Росією".

У Норвегії відбулись акції на підтримку євроінтеграції України

У найбільших містах Норвегії відбулись акції на підтримку європейської інтеграції України.

На євромайдани у Бергені й Осло вийшли громадяни України, які живуть у цій скандинавській країні. Люди заявили про свою підтримку підписанню Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 28-29 листопада.

"Українці у Бергені разом із друзями з Осло підтримали 100 тисяч людей у Києві в їхніх правах обирати геополітику", - повідомив учасник акції Анатолій Кирилюк.

У Лондоні пройшов Євромайдан

Більше сотні українців, що живуть у Великобританії, взяли участь у мітингу за європейську інтеграцію України біля будівлі британського парламенту у Вестмінстері. Учасники акції тримали гасла "Брюссель! Не здавай Україну!", "Путін, руки геть від України!".

Крім того, учасники акції тримали в руках прапори України та Європейського Союзу. Люди вимагають в уряду України скасувати своє рішення про відмову від євроінтеграції держави.

"Український уряд ще має час змінити своє рішення про призупинення євроінтеграції й не відмовлятися від європейського курсу, який обрав український народ", - сказав директор Українського Інституту в Лондоні юрист Ендрю Гундер перед учасниками акції.

У свою чергу, віце-президент Спілки українців Британії Ірина Терлецька у своєму виступі заявила, що Україна не повинна поступатися під російським тиском, а повинна рухатися в Європу.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1092 | Додав: nowyny | Теги: українці, Європа, євромайдан, мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]