Пт, 2024-04-19, 00:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:21
Європа посилює тиск: питання Тимошенко необхідно вирішити у вересні
Інші останні Політичні новини
Під час останніх переговорів з президентом Віктором Януковичем представники Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс призначили термін, до якого має бути прийняте рішення про звільнення Юлії Тимошенко, - 20 вересня. Про це повідомляють джерела LB.ua, близькі до переговорного процесу.

За словами співрозмовників, Олександр Кваснєвський і Пет Кокс оцінили зустріч з Януковичем як "позитивну та ефективну". До 20 вересня місія Європарламенту, яку вони представляють, повинна сформулювати рекомендації для Єврокомісії щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною. І якщо до 20 вересня нічого не зміниться, то вони - Кваснєвський і Кокс - навряд чи дадуть позитивний відгук.

Нагадаємо, що спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент ЄП Пет Кокс відвідали Юлію Тимошенко 31 липня. До того вони зустрічалися з Віктором Януковичем, але публічно нічого не коментували.

Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту із судових процесів над екс-прем'єром України Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європарламенту, за підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

Голова комітету ЄП: негайно звільніть Тимошенко

Голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок закликає владу України негайно звільнити з-за ґрат екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Про це повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.

"Сьогодні спливає вже два роки з того моменту, як Юлію Тимошенко було незаконно заарештовано, що три місяці тому констатував Європейський суд з прав людини. Пізніше її засудили до семи років ув'язнення в результаті вкрай суперечливого судового процесу",- заявив напередодні Брок.

За словами голови комітету, переслідування Тимошенко є очевидним прикладом вибіркового правосуддя.

"Подібне є неприйнятним. Через два роки після її арешту настав час вирішити цю проблему вибіркового правосуддя і звільнити Тимошенко з в'язниці", - наголосив Брок.

Колишній віце-президент ЄК: ситуація з Тимошенко не повинна заважати асоціації з Україною

Німецький і європейський політик, колишній віце-президент Єврокомісії Гюнтер Ферхойген вважає, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом стане незворотнім вибором Києва на користь євроінтеграції.

"Якщо Угода про асоціацію (і зону вільної торгівлі) набуде чинності, це означатиме, що Україна зробила безповоротний вибір, і більше не перебуватиме в підвішеному стані між ЄС і Євразійським союзом президента Путіна", - сказав він в інтерв'ю виданню EurActiv.com.

Німецький політик зазначив, що підтримує думку щодо необхідності підписання цього документа, незважаючи на ситуацію з ув'язненням екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Принаймні, деякі уряди країн ЄС вважають звільнення колишнього прем'єр-міністра Тимошенко обов'язковою умовою. Я сумніваюся, що це мудра позиція, оскільки виходжу з довгострокових інтересів ЄС, а також з інтересів України", - підкреслив Ферхойген.

Він також додав, коли мова йде про підписання Угоди про асоціацію, то повноправне членство в ЄС не обговорюється.

"Що поставлено на карту в Угоді про асоціацію? Ми не обговорюємо повноправного членства. Тому я боюся, що ми тут використовуємо подвійні стандарти. Наші довгострокові інтереси полягають в організації поступової, покрокової інтеграції України в наші структури", - підкреслив він.

Нагадаємо, Київ розраховує підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді поточного року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: Тиск, питання Тимошенко, Європа, вересні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]