Пт, 2024-04-19, 22:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Європа шокована побиттям Тимошенко: як за Берії і Сталіна
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Депутат Європарламенту Андрей Ковачев (група народних партій, Болгарія) шокований повідомленнями про побиття колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко 20 квітня, передає УНІАН.

"Я шокований повідомленнями про фізичну жорстокість проти Тимошенко. Це абсолютно неприйнятно за європейськими стандартами і є практикою, яка нагадує часи радянської диктатури та жорстокість Сталіна й Берії", - сказав депутат.

Він зазначив, що, на його думку, Тимошенко є політичним в'язнем, а справи проти неї та інших опозиціонерів - вибіркове правосуддя.

"Я та мої колеги з групи Європейської народної партії вважаємо, що стаття 365 Кримінального кодексу України, за якою засуджено Тимошенко, не відповідає європейським стандартам правосуддя", - наголосив Ковачев.

Разом з тим, він зазначив, що все ще вірить, що відповідальні органи влади в Україні - уряд, парламент та судова система - знайдуть шлях для того, щоб відмовитися від практики таких судових процесів та такого поводження, як з Тимошенко, щоб наблизити українських громадян до вільної та демократичної Європи.

"Якщо політична воля існує, ми завжди готові підтримати Україну на цьому шляху", - зазначив депутат.

Він додав, що хотів би бачити Україну ближчою до ЄС та європейських цінностей, і нагадав, що до цього ЄС в цілому і парламент, зокрема, постійно закликають Київ.

"Ми очікуємо на правильні сигнали з Києва, чого, до цього часу, поки що немає, і навіть більше: останній розвиток подій відбувається в хибному напрямку", - зазначив Ковачев.

Він також висловив сподівання, що Тимошенко не страждатиме більше і матиме доступ до медичного огляду лікарями, яким вона довіряє.

"Сподіваюсь, голодування не зашкодить їй ще більше. Увага європейської та світової спільноти вже на найвищому рівні", - сказав Ковачев.

Він також закликав українську владу забезпечити вільні та демократичні вибори у жовтні цього року, на яких громадяни мали б вибір.

"Без цього подальше зближення з ЄС неможливе", - підкреслив депутат.

У Бундестазі просять забрати Тимошенко в Німеччину

Депутат від Партії зелених німецького парламенту Віола фон Крамон заявляє про необхідність негайного перевезення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування у Німеччину. Її заяву наводить прес-служба Тимошенко.

"Юлію Тимошенко було доставлено до однієї з лікарень у Харкові проти її волі, із застосуванням масивного фізичного тиску, включаючи удари в живіт, заламування рук та ніг. Ні вона, ні лікарі берлінської клініки Charité, які її обстежували, не довіряють цій лікарні. Тому Тимошенко оголосила голодування. Ми вимагаємо від федерального уряду наполягати на негайному перевезенні Тимошенко на лікування до Німеччини", - заявила Віола фон Крамон.

Власенко: на вимогу Тимошенко медчастина в'язниці зафіксувала її травми

Захисник екс-прем’єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що на вимогу Юлії Тимошенко 23 квітня співробітники медчастини Качанівської колонії зафіксували її тілесні ушкодження, завдані під час її примусової госпіталізації в лікарню Харкова.

"У понеділок Юлія Тимошенко викликала начальника медичної частини колонії, наглядового прокурора, чергового лікаря і в присутності всіх цих людей вона продемонструвала їм ті тілесні ушкодження, які в неї є. Вони їх зафіксували, і, за їхніми словами, вони це внесли в її лікарську картку. Але зробили це чи ні – ми не знаємо, оскільки не можемо в цьому переконатися", – сказав Сергій Власенко в ефірі "5 каналу", повідомляє сайт екс-прем’єра.

За його словами, прокурор пропонував Тимошенко провести експертизу, "чи не сама вона завдала собі тілесних ушкоджень".

"Я не уявляю, як можна самому собі на животі зробити гематому розміром з кулак, яка чотири дні ще є", – зазначив він.

Сергій Власенко поділився подробицями побиття Юлії Тимошенко в колонії.

"Били її кулаком. У неї гематома розміром як добрий чоловічий кулак", - сказав він в інтерв'ю "КоммерсантЪ-Україна".

"Це міжнародний скандал! Почнемо з того, що Тимошенко не давала згоди на транспортування в лікарню. До неї приходили і йшли різні люди, її переконували це зробити. Але вона відмовилася, пославшись на висновки німецьких лікарів", - розповів адвокат.

За його даними, близько 21.00 п'ятниці до Тимошенко в камеру увійшов перший заступник начальника колонії майор Коваленко у супроводі співробітника колонії на прізвище Парамей.

"З ними був якийсь третій чоловік, якого Юлія Володимирівна не знає. Їй Коваленко сказав: "Збирайся, поїхали". Вона відповіла: "Ми ж все обговорили і все вирішили". На що він сказав: "Або поїдеш так, або повеземо силою".

Після цього вони її накрили ковдрою і почали бити, вона дуже голосно кричала. Юлія Володимирівна мені сказала, що бив її перший заступник начальника колонії Коваленко", - заявив Власенко.

У лікарні Тимошенко, з його слів, опинилася в напівшоковому стані, не спала всю ніч. У понеділок вона викликала начальника медсанчастини колонії, судмедексперта, прокурора.

"Юлія Тимошенко показала їм гематоми, вони їх зафіксували, але зауважу - проконтролювати, чи вписали вони цей факт у картку, Тимошенко не може. Більше того, коли вона вказала на те, що в камері ведеться відеоспостереження, їй відповіли, що відеокамери працюють тільки в режимі трансляції, і запис не ведеться. При цьому їй запропонували провести експертизу, яка б підтвердила, що вона не сама себе вдарила", - додав Власенко.

"Як можна вдарити себе в живіт, щоб був здоровий синяк! Він розташований на рівні апендициту, але з іншого боку", - обурився він.

Пшонка може порушити справу згідно із заявами Власенка про побиття Тимошенко

Генеральний прокурор, згідно із заявою захисника Юлії Тимошенко, народного депутата від "БЮТ-Батьківщини" Сергія Власенка про побиття його підзахисної представниками Пенітенціарної служби, може порушити кримінальну справу, заявив народний депутат від Партії регіонів Валерій Бондік.

"Якщо дійсно ці події сталися, і привертається увага суспільства до цього, то адвокат може бути правий, якщо у встановлений спосіб, відповідно до законодавства відреагує", - сказав Бондик в ефірі "5 каналу" у вівторок.

Також він зазначив, що "сьогоднішній виступ захисника - це також приводи і підстави, відповідно до 97 статті КПК, якщо прокурор дивиться, генеральний наприклад, він повинен порушити справу згідно із заявою народного депутата".

"Регіонал" заявив, що якщо факти, оприлюднені захисником Тимошенко, будуть підтверджені слідством, то винні повинні відповідати.

Фюле: спосіб поводження з Тимошенко не відповідає принципам відносин України та ЄС

Комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що спосіб поводження з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко не відповідає принципам і цінностям, які лежать в основі відносин Брюсселя і Києва. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter, передає "Інтерфакс-Україна".

"Спосіб поводження з Тимошенко та іншими не відповідають принципам і цінностям, які лежать в основі партнерства Україна-ЄС: це видима і хвороблива пляма на Україні", - написав Фюле.

Зазначимо, Юлія Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії в Харкові, оголосила голодування з 20 квітня, повідомив її захисник Сергій Власенко. Крім того, Тимошенко вимагає зустрічі з народними депутатами. Відповідну заяву вона написала на ім'я керівника Качанівської виправної колонії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1123 | Додав: nowyny | Теги: Європа, побиття Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]