Чт, 2024-04-25, 06:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Європа вимагатиме усунути Кузьміна від справ - ЗМІ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент України Віктор Янукович і президент Литви Даля Грибаускайте на закритій зустрічі у середу обговорили шляхи розв'язання "проблеми Тимошенко".

У Євросоюзі усвідомлюють небажання української влади скасовувати вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко та шукають альтернативні шляхи, передає "КоммерсантЪ-Україна".

Одразу декілька джерел розповіли виданню, що одним із варіантів може стати відсторонення або переведення на іншу посаду першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, який зажив на Заході слави головного учасника політичних переслідувань.

"Я знаю про спроби відсторонити мене від розслідування резонансних справ", - сказав Кузьмін газеті.

"Зазначу, що спроби ці робилися, зокрема, і за участю відомих людей у Європі та США", - додав він.

Видання зазначає, що головною метою переговорів Януковича й Грибаускайте був пошук шляхів виходу з кризи у відноснах Києва й Брюсселя напередодні саміту Україна - ЄС.

Президент Литви зголосилася бути посередником у цьому питанні й, як стверджують джерела газети, заздалегідь обговорила з партнерами в Єврокомісії і керівництві країн-членів ЄС тези своєї бесіди з українським президентом.

Про те, наскільки жорстким був тон бесіди глав держав, яка проходила віч-на-віч, можна судити з публічних висловлювань президента Литви.

Як очікується, у п'ятницю, 8 лютого, на зустрічі Януковича з єврокомісаром Штефаном Фюле питання Тимошенко також буде порушуватися.

Раніше повідомлялось, що можливість перенесення саміту Україна - ЄС, як і запровадження санкцій стосовно окремих українських офіційних осіб, у Брюсселі не обговорювалися. Про це заявив європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Зазначимо, Україна розраховує на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом під час головування Литви в ЄС і зацікавлена в розвитку і поглибленні стратегічних відносин з Литвою, заявив президент України Віктор Янукович на зустрічі з головою Сейму Литви Відасом Гедвіласом.

Тим часом, президент Литви Даля Грибаускайте вважає, що Україна має обирати, долучатися їй до Митного союзу чи до Європейського Союзу. "Підписання і однієї, і другої (угоди) жодним чином не може бути одночасно, тобто, країна повинна обрати (між МС і ЄС)", - сказала вона на спільній з Януковичем прес-конференції у Вільнюсі.

Янукович вважає, що для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом в 2013 році є всі умови.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: Європа, справ, Кузьміна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]