Сб, 2024-04-20, 06:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:26
Європа вже думає, як відреагувати на вирок Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Рада ЄС з питань закордонних справ обговорює можливу реакцію Брюсселя на вирок у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це напередодні засідання міністрів закордонних справ країн ЄС повідомила Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон.

"Сьогодні ми почнемо наше обговорення з України, обміркуємо нашу реакцію на вирок, який очікується стосовно Юлії Тимошенко, ймовірно, завтра. Я впевнена, що міністри хочуть подумати дуже обережно про наші відносини і сигнали, які ми хочемо направити президенту Януковичу", - цитує Ештон "Інтерфакс-Україна".

Речниця верховного представника ЄС із закордонних справ Майя Коціянчич наголошує, що Євросоюз виступає проти селективного використання законів. Про це вона заявила Радіо "Свобода", коментуючи судовий процес над екс-прем’єром України Юлією Тимошенко.

"Позиція ЄС щодо справи Тимошенко є зрозумілою. Ми проти селективного використання законів. Ми неодноразово закликали проводити цю справу прозоро та за буквою закону й процедури. Нас дуже турбує те, що ми бачимо", - заявила Коціянчич. "Ми дуже пильно за цим (процесом) стежимо", - додала вона.

Водночас, речниця верховного представника ЄС із закордонних справ не захотіла розкрити, які кроки здійснить Євросоюз щодо України.

У понеділок, 10 жовтня, у Люксембурзі голови міністри закордонних справ європейських країн планують обговорити ситуацію зі справою Тимошенко, а також майбутнє підписання угод про тісніші відносини між Україною та ЄС.

Окрім України, міністри закордонних справ Євросоюзу ще мають розглянути ситуацію з правами людини в Ірані, Сирії та Бєларусі та можливість поглиблення санкцій проти авторитарних влад у цих країнах.

Численні європейські політики впевнені, що Тимошенко перебуває у в'язниці з політичних причин та її доля має вирішуватись не в суді, а в Верховній Раді чи на виборах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1196 | Додав: nowyny | Теги: Юлії Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]