Сб, 2024-04-20, 01:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Європарламент має намір розглянути безвізовий режим лише у січні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Офіційний сайт Європейського парламенту опублікував прогноз дати розгляду механізму призупинення безвізового режиму. За припущеннями служб ЄС, це може відбутися 18 січня 2017 року.

Відповідно до попередньої інформації, розміщеної на сайті Європарламенту щодо процедури ухвалення механізму призупинення, на січневій сесії євродепутати планують розглянути відповідний регламент 2016/0142(COD) у першому читанні.

А у вівторок, 29 листопада, керівні інституції обговорять новий механізм призупинення безвізових режимів. Про це у Брюсселі повідомили у керівній інституції ЄС, передає "Укрінформ".

"Словацьке головування скликає чергову тристоронню зустріч за участю представників країн-членів при Раді ЄС, Європарламенту та Єврокомісії. Метою є завершення переговорів про запровадження нового механізму призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами", - розповів співрозмовник агентства.

У свою чергу, у Європарламенті закликали Раду ЄС прискорити ухвалення нового механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами, що дозволить завершити візову лібералізацію для України. Про це заявила депутат Європарламенту Анна-Марія Більдт на міжнародній конференції у вівторок у Брюсселі.

"Процес візової лібералізації мав бути завершеним у листопаді. Європарламент підтримав це питання у вересні (профільний комітет – ред.), і нині ми готові домовлятися з Радою ЄС. Але, на жаль, через те, що механізм призупинення не просувається, візова лібералізація також не просувається... Ми закликаємо Раду ЄС рухатися уперед з візової лібералізації", - наголосила європарламентарій.

Більдт високо оцінила виконання Україною усіх критеріїв на шляху скасування віз з Євросоюзом.

У свою чергу, присутній на заході колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що українська сторона виконала всі умови на шляху візової лібералізації з ЄС, отож тепер європейська сторона повинна виконати свої зобов’язання.

Як відомо, раніше країни-члени ЄС ухвалили рішення, що безвізовий режим для України та Грузії запрацює лише після узгодження загального механізму призупинення безвізу. Таким чином, формальне схвалення безвізу для України буде можливе не раніше цієї дати. Водночас лишається небезпека, що через політичні мотиви цей процес затягнеться на невизначений період.

Як повідомлялося, на саміті Україна-ЄС президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що питання безвізового режиму до України має бути вирішене до кінця року.

При цьому 23 жовтня президент Петро Порошенко обіцяв, що Україна отримає рішення про запровадження безвізового режиму з боку Європейського Союзу до саміту Україна-ЄС 24 листопада.

У жовтні віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що "безвіз" для України затримується через дискусії між інститутами ЄС, що виникла навколо "механізму тимчасового призупинення безвізового режиму щодо третіх країн".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: січень, безвізовий режим, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]