Пт, 2024-03-29, 15:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Європейський суд знову посилив права авіапасажирів
Інші останні Новини Європейського Союзу
Авіапасажири можуть претендувати на відшкодування, коли з виробничих причин авіакомпанії не можуть перевезти їх тим рейсом, на який було замовлено квитки. Про це йдеться у двох рішеннях суду в Люксембурзі, оголошених у четвер, 4 жовтня. Це стосується також і перебронювання квитків на пізніший рейс у разі страйку. Право на відшкодування також зберігається, коли авіаперевізник змінює квитки на пізніший рейс після пересадки, хоча пасажири дісталися до нього вчасно.

За одним позовом, коли авіакомпанія анулювала посадкові талони на пересадочний рейс, оскільки попередній рейс цього авіаперевізника мав запізнення, мають виплатити до 600 євро компенсації. У цьому випадку двох скаржників ідеться про пасажирів, які замовили квитки в іспанського аіаперевізника Iberia з Іспанії до Домініанської Республіки. Один літак мав доправити їх до Мадрида, звідки вони мали пересісти на трансатлантичний рейс. Оскільки перший літак спізнився на 85 хвилин, авіаперевізник анулював посадкові талони на рейс з Мадрида. Незважаючи на запізнення, двоє пасажирів дісталися до пасажирського трапу вчасно. Однак сісти на літак їм не дозволили.

Друге рішення, оголошене у четвер у Люксембурзі, стосується наслідків страйку. У цьому випадку йшлося про переліт з Барселони до Гельсінкі 29 липня. Напередодні в аеропорту Барселони відбувався страйк. Тому авіакомпанія Finnair перебронювала квитки пасажирів з 28 на 29 липня. Таким чином позивачу не зилишилося місця у літаку і його квиток, куплений на 29 липня, був анульований - без компенсації. Відмову виплачувати компенсацію авіаперевізник аргументував тим, що йшлося про наслідки страйку. Однак суд не погодився з таким підходом. Пасажири, які летять не в день страйку, наскільки це можливо, не мають потерпати від його наслідків, йдеться у рішенні суду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: Європейський суд, права авіапасажирів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]