Пт, 2024-03-29, 00:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:18
Європі радять порвати з Україною. ЄП скоро розгляне резолюцію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський парламент розгляне резолюцію щодо України на пленарній сесії 24-27 жовтня. Відповідне рішення було прийнято в ході дебатів, проведених в середу у зв'язку з винесенням вироку колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, передають "Українські новини".

У повідомленні наголошується, що в ході виступу перед парламентарями президент Європарламенту Єжи Бузек засудив вирок Тимошенко до семирічного тюремного терміну. На його думку, вирок екс-прем'єра був політично мотивованим і свідчив про вибіркове застосування закону.

Згідно з повідомленням, Бузек також наголосив, що належне застосування закону є обов'язковою умовою для будь-якої угоди про співпрацю Європейського Союзу і України.

Freedom House закликала ЄС розірвати переговори з Україною

Міжнародна неурядова організація Freedom House закликала Євросоюз припинити переговори за угодою про зону вільної торгівлі та асоціацію з України у зв'язку з вироком екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

"Freedom House засуджує рішення українського суду у вівторок (11 жовтня), яким визнав винною колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у зловживанні владою і засудив її до 7 років позбавлення волі... У світлі рішення суду Freedom House закликає Європейський Союз припинити двосторонні переговори про вільну торгівлю та угоди про асоціацію з Україною, поки влада Януковича не проявить більшу повагу до верховенства закону", - йдеться в повідомленні організації.

Президент Freedom House Девід Крамер зазначив, що ЄС необхідно призупинити переговори, поки Тимошенко та інших несправедливо, на його думку, заарештованих опозиціонерів не буде звільнено.

"Візит Януковича до Брюсселя наступного тижня повинен бути переглянутий. Україна, більш міцно пов'язана з Заходом, вигідна для всіх сторін. Але це не та Україна, яку ми бачимо сьогодні", - сказав Крамер.

Freedom House підкреслює, що справу Тимошенко міжнародне співтовариство сприймає як спробу влади змусити замовкнути і залякати політичних опонентів. Організація зазначає, що вибіркове переслідування політиків є однією з перешкод на шляху демократичного розвитку України.

Як повідомлялося раніше, 11 жовтня суд засудив Тимошенко до 7 років в'язниці за перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Комітет з питань закордонних справ Європарламенту планує відкласти голосування щодо проекту доповіді з рекомендаціями Раді Євросоюзу і Єврокомісії щодо угоди про асоціацію з Україною.

Сам президент Віктор Янукович визнав, що рішення у справі Тимошенко може перешкоджати євроінтеграції України.

Засудила вирок лідеру опозиції і Росія. МЗС РФ знайшло у цьому "антиросійський підтекст", а прем'єр країни Володимир Путін заявив, що не розуміє, за що екс-прем'єру дали сім років в'язниці.

США закликали звільнити політика. Генсек ООН також висловив заклопотаність з цього питання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1192 | Додав: nowyny | Теги: Юлії Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]