Пт, 2024-03-29, 14:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:57
Європу Рада закликала прискорити безвіз для України та нагадала Парижу про важливість санкцій проти РФ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Верховна Рада звернулася до Європейського парламенту, Ради ЄС, Європейської Комісії, парламентам та керівництву держав-членів Євросоюзу про запровадження безвізового режиму для громадян України.

За відповідну постанову №4730 на засіданні у вівторок 31 травня проголосували 247 депутатів.

Як раніше повідомляла прес-служба партії "Блок Петра Порошенка", перший заступник голови Верховної Ради, один з авторів даної законодавчої ініціативи Ірина Геращенко сказала, що дана постанова направлена на залучення підтримки європейських інститутів з питання запровадження безвізового режиму поїздок громадян України до держав-членів ЄС.

"Ми звертаємося до Європейського Парламенту, Раді Європейського Союзу, Європейської Комісії, парламентам, голів держав і урядів, міністрам юстиції та внутрішніх справ держав-членів ЄС, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії із закликом прискорити виконання процедур, необхідних для якнайшвидшого запровадження європейським Союзом безвізового режиму для громадян України", - сказала вона.

Геращенко наголосила, що ухвалення даної постанови дозволить Верховній Раді як органу, що безпосередньо представляє волевиявлення громадян країни, відзначити історичну важливість запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

У прес-службі партії також повідомили, що співавторами постанови №4730 виступили також народні депутати Марія Іонова, Ігор Гринів, Артур Герасимов (фракція "Блок Петра Порошенка").

Нагадаємо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

За процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення українського безвізового з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

Рада звернулася до Сенату Франції про неприпустимість скасування санкцій проти РФ

Верховна Рада ухвалила звернення до Сенату Франції щодо протидії агресії Росії проти України.

За відповідну постанову (№4731) проголосували 227 народних депутатів на засіданні парламенту у вівторок 31 травня.

"Верховна Рада України закликає Сенат Французької Республіки не допустити ухвалення рішення, яке може бути сприйнято РФ як ослаблення єдності позицій Європейського Союзу щодо неприйнятності і засудження протиправних дій Москви на міжнародній арені, а також підірвати зусилля Французької Республіки, спрямовані на мирне врегулювання ситуації навколо України", - йдеться в тексті звернення.

Окрім того, український парламент звертається до Сенату Франції із закликом рішуче засудити порушення Росією основоположних норм і принципів міжнародного права, яке проявляється в її насильницьких діях на території України.

Верховна Рада також закликає французький парламент всіляко сприяти продовженню тиску на РФ як країну, яка грубо порушує ряд міжнародних договорів та конвенцію до остаточного повернення цієї держави в міжнародно-правове поле.

Як повідомлялося, перед дебатами в Сенаті Франції щодо скасування санкцій проти Російської Федерації українські депутати відвідають Париж й зустрінуться з французькими колегами для роз'яснення позиції України та надання фактів невиконання з боку РФ положень Мінських угод.

Нагадаємо, 20 травня міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов під час засідання ради міністрів внутрішніх справ країн ЄС заявив, що питання надання безвізового режиму з ЄС для України не буде розглядатися найближчим часом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: санкції проти РФ, рада, Париж, безвіз, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]