Чт, 2024-04-25, 05:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:21
Євросоюз без обговорення продовжив на рік санкції проти Криму
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз ухвалив рішення, яким продовжив санкції проти Криму до 23 червня 2016 року.

Як передає власний кореспондент УНИАН, рішення було прийнято в п'ятницю в Брюсселі в рамках засідання Ради з економічних і фінансових питань без обговорення.

Публікація рішення очікується в суботу.

Санкції передбачають наступні обмеження: заборона на імпорт в ЄС продукції з Криму та Севастополя; інвестування в Крим і Севастополь, що забороняє європейським компаніям, і таким, що розміщені на території ЄС, купувати нерухомість і підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії та надавати їм послуги; надавати послуги у сфері туризму в Криму і Севастополі, включаючи заборону європейським круїзним суднам заходити в порти півострова, за винятком надзвичайних ситуацій; заборону на експорт продукції та технологій для використання в Криму в сферах транспорту, телекомунікацій та енергетики, включаючи розвідку та видобуток нафти, газу і корисних копалин.

Нагадаємо, санкції проти Криму були запроваджені ЄС вперше в червні 2014 року, термін їхньої дії, таким чином, закінчувався 23 червня 2015 року.

Зазначимо, 18 грудня 2014 року, Рада ЄС запровадив додаткові санкції на інвестицію, послуги і торгівлю з Кримом і Севастополем.

Довідка

З 27 лютого 2014 року російські озброєні військові без розпізнавальних знаків почали блокувати і захоплювати військові, прикордонні й державні об'єкти в Криму.

16 березня в АР Крим і Севастополі відбувся "референдум", ініційований нелегітимною проросійською владою. На ньому були винесені такі питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?".

За результатами підрахунку голосів на референдумі 96,77% кримчан проголосували за приєднання Криму до Російської Федерації.

Оскільки Конституцією України не передбачено проведення місцевих референдумів та з урахуванням того факту, що референдум в Криму став можливим тільки через вторгнення російських військ, світова громадськість, за винятком Росії, вважає його нелегітимним.

17 березня нелегітимна Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою - Республікою Крим.

Також парламент Криму змінив назву на Державна Рада Республіки Крим, встановив кордони республіки, перейшов на російські рублі, московський час і націоналізував українські державні порти та підприємства.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про визнання Республіки Крим", відповідно до якого її визнали "незалежною державою".

18 березня Путін та нелегітимна сепаратистська влада Криму підписали договір про приєднання півострова до Росії. Міжнародна спільнота відмовилася визнавати анексію Криму та псевдореферендум в автономії.

Тільки 17 квітня президент РФ визнав участь російських військових у захопленні і відділенні Криму.

15 березня 2015 року в інтерв'ю для фільму виробництва телеканалу "Росія" "Крим. Шлях на Батьківщину" Путін вперше розповів про те, як навесні 2014-го віддавав накази з передислокації підрозділів Збройних Сил РФ на суверенну територію України. Зокрема для того щоб, як він висловився, "роззброїти і блокувати" український військовий контингент в процесі окупації Автономної Республіки Крим, він послав туди елітні загони ГРУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: рік, Євросоюз, санкції проти Криму, обговорення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]