Чт, 2024-03-28, 11:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:47
Євросоюз закликає Бєларусь припинити переслідування опозиції
Інші останні Новини світу

Глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон закликала в четвер, 28 червня, владу Білорусі припинити політику переслідування опозиції, ЗМІ і громадянського суспільства, висловивши стурбованість посиленням "репресивної влади КДБ", передає РИА "Новости".

"Високий представник (ЄС із закордонних справ і політики безпеки) стурбована недавнім ухваленням поправок до законів, які покликані посилити репресивну владу КДБ і обмежити незалежний моніторинг громадської думки в момент, коли Бєларусь готується до парламентських виборів у вересні", - йдеться в повідомленні прес- служби Ештон.

Ештон висловила також стурбованість у зв'язку з арештом на минулому тижні в Бєларусі кореспондента польської "Газети Виборчої" Анджея Почобута. Він був заарештований за звинуваченням у наклепі на Бєларуського президента Олександра Лукашенка.

Влітку 2011 року він уже був засуджений до позбавлення волі на три роки з відстрочкою виконання вироку на два роки за наклеп на президента.

Як повідомлялося, Євросоюз може знову розширити санкції проти Бєларусі у відповідь на безперервні в країні, на думку ЄС, репресії проти політичних опонентів влади.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз, Бєларусь, переслідування опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]