Ср, 2024-04-17, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
Євросоз: ми родина цінностей, у нас грошей просити не треба
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Прем’єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельдт наголосив, що Європейський Союз – це родина цінностей, і Україна має піти на реформи, щоб стати її частиною. Про це він заявив, виступаючи у Брюсселі на початку засідання Європейської ради (саміту ЄС)., передає "Радіо Свобода".

Райнфельдт нагадав, що двері ЄС перед України відчинені, але зазначив, що важливо твердо заявити: Європейський Союз – це родина цінностей, і Україна має піти на реформи, щоб стати її частиною – "ми не те місце, куди звертаються по гроші".

"Це та важлива різниця, про яку Євросоюз має чітко давати знати, коли веде розмови з урядовцями в Україні", - сказав прем’єр Швеції.

Після зустрічі українського керівника в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним цього тижня російська влада оголосила про рішення зробити знижку в ціні на газ для України на третину і надати Києву 15 мільярдів доларів кредиту.

Наприкінці минулого місяця на саміті ініціативи ЄС "Східне партнерство" президент Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію України з Євросоюзом, заявивши, що відкладає це підписання через економічні труднощі і необхідність поліпшити відносини з Росією, значно погіршені останнім часом із боку російської сторони.

Крім того, у владі України тоді вимагали від ЄС великих сум грошей, щоб компенсувати витрати, необхідні для втілення Угоди про асоціацію.

Глава МЗС Німеччини: без Асоціації Україні буде важко вивести економіку з кризи

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Німеччина шкодує про те, що Україна не підписала Угоди про асоціацію з ЄС, обравши натомість тимчасову допомогу, передає "Радіо Свобода".

У четвер у польській столиці пройшли його переговори з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. Після зустрічі глави МЗС відповідали, насамперед, на запитання, що стосуються ситуації в Україні.

"Формальна можливість підписати Угоду про асоціацію між ЄС і Україною є і має залишатися. Від самої України залежить те, чи захоче вона цією можливістю скористатися. ЄС пропонує модернізацію української держави, і в цьому Європа готова допомогти, і цього ж, як здається, вимагає українське суспільство", - сказав Сікорський.

У свою чергу керівник МЗС Німеччини підкреслив, що пропозиції ЄС для України, які Віктор Янукович не прийняв, дали б змогу Києву провести реформи. А без них, сказав Франк-Вальтер Штайнмаєр, вивести економіку країни з кризи буде дуже важко, що може призвести Україну до тривалої залежності від зовнішніх факторів.

Туск: "гра" за Україну не завершена

"Гра" між Європою і Росією за Україну не завершена. Про це заявив у Брюсселі голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск перед самітом Європейської Ради, інформує Укрінформ.

"Це не кінець гри. На цьому етапі з’ясувалося, що крок у напрямку Європи виявився для України надзвичайно складним чи, може, занадто швидким. Треба це розуміти і працювати далі", - заявив Туск.

Він підкреслив, що сьогодні Європа "надзвичайно згуртована" для подальшої роботи щодо зближення України і Європи. Польський прем’єр також констатував, що всі європейські лідери зараз більш чітко розуміють, яке велике значення для майбутнього України має "реалістична політика ЄС щодо Росії".

Туск визнав, що сценарій щодо європейських перспектив України на найближчий період є "песимістичним". "Проблема полягає в тому, що сьогодні українська влада не хоче співпрацювати з Європою так, як ми разом планували і думали, що це можливо. Ніхто не силуватиме Україну до підписання Угоди про асоціацію. Це має бути і вибір України", - наголосив польський прем’єр.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: родина цінностей, грошей просити не треба, Євросоз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]