Чт, 2024-03-28, 23:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
Фахівці дізналися, коли відбудеться перше вбивство через Мережу
Інші останні Новини світу науки і технологій
Перше вбивство через Інтернет станеться в 2014 році. Таке припущення виявилося в черговому прогнозі кіберзагроз на найближчі два роки компанії IID (Internet Identity), яка спеціалізується на корпоративних послугах інтернет-безпеки.

За словами технічного директора цієї компанії Рода Расмуссена, в наші дні практично будь-який складний пристрій, від медичних приладів до транспортних вузлів, має бездротовий інтерфейс доступу. У деяких випадках можливий доступ до системи через Інтернет. IID впевнена, що зловмисники невдовзі почнуть це використовувати.

Як приклад можна навести кардіостимулятори, несанкціонований доступ до яких був показаний на нещодавніх хакерських конференціях. Під час демонстрації автор експлойту показав, як можна керувати цими приладами на відстані до 9 метрів, зокрема викликати смертельний електричний розряд 830 Вольт.

Інша потенційна загроза - комп'ютерні системи керування автомобілями, доступ до яких теж теоретично можливий через Мережу.

"За такої великої кількості підключених до Інтернету пристроїв вбивство людини в дистанційному режимі стає порівняно простою справою, принаймні в технічному сенсі", - каже Рід Расмуссен.

Ще однією актуальною загрозою на найближчі два роки компанія IID вважає безконтактну платіжну технологію Near Field Communications (NFC), за допомогою яких будуть здійснюватися фінансові шахрайства. За прогнозом Juniper Research, до 2014 року в світі буде майже 300 мільйонів смартфонів з підтримкою NFC, тобто кожен п'ятий смартфон.

Компанія IID також пророкує збільшення "арсеналів" кіберзброї, створюваного на замовлення державних служб (як Stuxnet, Flame тощо) для шпигунства і проведення диверсій.

Не виключають експерти і щонайменше однієї вдалої атаки об'єктів критичної інфраструктури нібито енергомереж або водопроводу зі збитком у мільярди доларів. Нарешті, попереджає IID, зламання військових безпілотників з дуже великою ймовірністю призведе до реальних інцидентів.

Раніше повідомлялось, що, за даними американської розвідки, у майбутньому на людей чекають тотальне стеження та занепад світової економіки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1204 | Додав: adminA | Теги: Фахівці, мережу, перше вбивство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]