Пт, 2024-04-19, 08:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Фактично сім'я Павличенків виграла судовий процес - адвокат
Інші останні Кримінальні новини
Шевченківський районний суд Києва при перегляді справи залишив без розгляду позов нідерландської компанії "Гоойорд Б.В." до сім'ї Павличенків про їхнє виселення з прибудови до квартири і її знесення.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив правозахисник, що представляє інтереси Павличенків, Володимир Широченко, який надав фотокопію цього рішення суду.

Широченко нагадав, що 7 листопада 2012 року колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України задовольнила касаційну скаргу сім'ї Павличенків і скасувала рішення судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова, яким він за позовом нідерландської компанії "Гоойорд Б.В." ухвалив рішення про виселення сім'ї з прибудови і її знесення. У відповідності до рішення ВССУ, ця цивільна справа була відправлена на перегляд до суду першої інстанції.

"У рішенні ВССУ вказується на цілу низку грубих порушень, допущених при розгляді справи суддею Зубковим і суддями подальшої апеляційної інстанції", - зазначив правозахисник. Зокрема, ним не були взяті до уваги порушення норм матеріального та процесуального права, не були перевірені доводи апеляційної скарги родини Павличенків, не було встановлено, а чи мали взагалі іноземці право звертатися до суду зі своїми вимогами.

Як повідомив Широченко, 27 лютого 2013 року Шевченківський районний суд Києва розглянув цивільну справу за позовом приватної компанії з обмеженою відповідальністю "Гоойорд Б.В." до сім'ї Павличенків про виселення її та знесення прибудови. У цьому судовому засіданні представник позивача Мілютін подав заяву про залишення заяви без розгляду, а суддя Волошин цю заяву задовольнив.

Таким чином суд постановив позовну заяву компанії "Гоойорд Б.В." до сім'ї Павличенків залишити без розгляду. Як зазначив правозахисник, термін на подачу можливої ​​апеляції минув і, отже, сім'я Павличенків фактично виграла суд. За інформацією Широченко, у найближчій перспективі буде вирішуватися питання про повернення родині Павличенків усіх вилучених у них під час знесення прибудови речей і її відновлення.

Як повідомлялося, ще в 2010 році київська сім'я Павличенків заявила про, на її думку, незаконне руйнування їхньої квартири на вул. Хмельницького в центрі міста і конфіскації майна. Як розповів тоді голова сім'ї Дмитро Павличенко, впродовж тривалого часу представництво нідерландської фірми "переслідує мене і мою сім'ю з метою забрати у нас квартиру". "Іноземці з 1995 року зазіхають на моє право власності і через суди та інші інстанції за підтримки чиновників за різними надуманими обставинами створюють нестерпні умови для проживання", - сказав він.

Рішенням судді Шевченківського райсуду Зубкова зведення родиною прибудови до квартири було визнано незаконним, і в грудні 2010 року будівлю було знесено.

21 березня 2011 року суддю Зубкова вбили у під'їзді його будинку в Києві, на тілі були виявлені вогнепальні поранення і три ножових поранення. За підозрою в скоєнні цього злочину затримали Павличенка і його старшого сина Сергія.

2 жовтня 2012 суд визнав їх винними у вбивстві: Павличенко отримав довічний термін, а його син - 13 років позбавлення волі. На даний момент їхня справа перебуває в суді апеляційної інстанції.

За цей час в Україні і за її межами пройшли численні акції на підтримку батька і сина Павличенків. Їхніми організаторами виступили групи футбольних фанатів, одним з яких є Павличенко-молодший. Багато хто вважає, що батько і син не причетні до вбивства судді, правозахисник Широченко заявив, що їх "підставили".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1179 | Додав: adminA | Теги: Адвокат, сім'я Павличенків, судовий процес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]