Ср, 2024-04-24, 20:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:48
ФБР надало фото і відео двох бостонських терористів. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
ФБР надало фотографії двох підозрюваних у скоєнні теракту недалеко від фінішної межі Бостонського марафону і звернулося до населення з проханням допомогти встановити їх особи. Про це повідомляють американські ЗМІ. Особливо Бюро розраховує на допомогу тих громадян, хто стояв біля ресторану "Форум", біля якого стався другий вибух, передає CNN.

Один з підозрюваних - смаглявий чоловік у кепці темного забарвлення, інший - білий чоловік у білій кепці, одягненою козирком назад. За словами представника ФБР Річарда Делорьє, керівного розслідуванням, ці зображення були отримані з камер відеоспостереження, встановлених в районі вибухів.

Крім того, був оприлюднений відеозапис, на якому видно, як підозрювані йдуть один за одним по вулиці Бойлстон, де фінішував марафон. За спинами у обох чоловіків - рюкзаки.

Судячи з відеозапису, як мінімум в одному з цих рюкзаків і знаходився вибуховий пристрій, який було приведено в дію. За словами Делора, на записі видно, як чоловік у білій кепці залишає рюкзак в тому місці, де згодом пролунав вибух.

"Хто-небудь знає цих людей як друзів, сусідів, колег або родичів. Ми розраховуємо, що вони поділяться з нами цією інформацією", - зазначив Делора.

При цьому агент ФБР попередив, що підозрювані "озброєні і надзвичайно небезпечні". Тому категорично не слід намагатися затримати їх самостійно, а потрібно звернутися в поліцію, наставив Делора співвітчизників.

Разом з тим голова департаменту внутрішньої безпеки Джанет Наполітано, виступаючи на слуханнях у Конгресі, віддала перевагу висловитися більш обережно. "Я б не стала зараз називати зображених на відео людей підозрюваними в технічному сенсі цього слова. Скажімо так: ФБР розшукує їх у зв'язку з тим, що хотіло б задати їм кілька питань", - сказала чиновниця.

Після завершення прес-конференції інтернет-сайт ФБР, на якому розміщені фотографії підозрюваних, на деякий час виявився недоступний, зазначає ИТАР-ТАСС і вказує, що це, ймовірно, було пов'язано з напливом користувачів.

Раніше повідомлялося, що в полі зору американських слідчих потрапив якийсь темношкірий чоловік, який, імовірно, залишив рюкзак поблизу того місця, де стався один з вибухів. Підозрюваний потрапив на запис камери зовнішнього спостереження розмовляючим по телефону.

На фотографіях з місця трагедії була помічена і ще одна дивна особистість - якийсь чоловік на даху будівлі спостерігав за вулицею, по якій фінішували марафонці. Причому в момент вибуху він продовжував спокійно дивитися на те, що відбувалося. Влада США не уточнює, чи є він одним з двох підозрюваних, що розшукуються в даний момент.

Тим часом слідчі зняли підозру з 22-річного студента з Саудівської Аравії, якого взяли під варту в лікарні, куди молодий чоловік був доставлений після вибуху, повідомляє Boston Herald. Саме в його квартирі, як з'ясувалося, через кілька годин після теракту проходив обшук. Підозри також зняті з його сусіда по квартирі, 20-річного студента, також з Саудівської Аравії. Обидва юнаки постраждали внаслідок теракту і зараз проходять лікування, проте їх травми, наскільки відомо, життя не загрожують.

У понеділок, 15 квітня, два вибухи прогриміли на одній з центральних вулиць Бостона, недалеко від фінішної межі знаменитого Бостонського марафону. В результаті теракту загинули три людини, близько 180 отримали поранення.

Підірвані в Бостоні бомби були виготовлені з скороварок і начинені порохом, а в якості вражаючих елементів у них використовувалися різні металеві предмети. Вибухові пристрої, імовірно, були приведені в дію за допомогою таймерів. Вибухи в Бостоні стали першим терактом у США з 11 вересня 2001 року, коли напад на Нью-Йорк і Вашингтон здійснила угрупування "Аль-Каїда".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1093 | Додав: adminA | Теги: Фото, ФБР, відео, Бостонські терористи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]