Вт, 2024-04-16, 20:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:18
FEMEN атакували Путіна. Йому сподобалося, але дещо він не розгледів. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Активістки руху FEMEN, відомі своїми напівголими протестами, не могли не використати такий помітний майданчик, як Ганноверський промисловий ярмарок. "Жертвами" їхньої атаки в понеділок стали російський президент Володимир Путін і канцлер ФРН Ангела Меркель. Глава РФ, втім, зовсім не засмутився і навіть запевнив, що акція йому сподобалася.

У той момент, коли Путін і Меркель стояли біля стенду компанії Volkswagen, кілька дівчат, які були серед численних журналістів, прорвалися за огорожу, роздяглися до пояса і почали вигукувати нецензурні гасла англійською мовою. Непристойні фрази були написані і на їхніх тілах, передає "Інтерфакс".

Охорона затримала дівчат, але ті, доки не були виведені з приміщення, продовжували скандувати гасла. Ні Путін, ні Меркель не звернули на активісток жодної уваги, політики неквапливо перейшли в наступний зал. Однак якщо судити по фотографіям з місця подій, то стає очевидно: політики акцію помітили і відреагували на неї вельми жваво. Путін у бесіді з журналістами також не став замовчувати цю тему.

На знімку, викладеному на сайті видання Bild, видно, що фрау Меркель FEMEN'істку не тільки помітила, а й була неприємно здивована.

А судячи зі світлини, опублікованій у Hannoversche Allgemeine, дівчину помітив і Путін. Більш того, акцію він навіть "оцінив". На фото видно, як російський президент піднімає вгору великий палець.

Також видно, що напис на тілі принаймні однієї панянки було зроблено російською мовою. На спині активістки фарбою було виведено: "Іди на *** Путін".

А всього за пару хвилин до цього атмосфера на ярмарку була вельми заспокійливою, підкреслює Bild.

Незабаром після несподіваної зустрічі на виставці відбулася прес-конференція Володимира Путіна і Ангели Меркель, де російський президент повідомив: "Що стосується акції, вона мені сподобалася. В принципі, ми знали, що така акція готується. Скажіть спасибі українським дівчатам, вони вам допомагають розкрутити ярмарок".

Без таких акцій інтерес до щорічної Ганноверського ярмарку був би менший, визнав Путін, якого цитує "Інтерфакс". "Що вони там кричали, чесно кажучи, я не дуже розчув, тому що сек'юріті працюють дуже жорстко. Такі здорові лоби навалилися на дівчат. Це, мені здається, неправильно, можна було б і м'якше з ними поводитися", - присоромив охоронців майстер спорту з дзюдо та самбо.

"Я навіть не розглянув - блондинки вони, шатенки чи брюнетки", - додав він.

Попередню спробу дістатися до Путіна активістки FEMEN зробили більше року тому - під час виборів президента РФ. Ще як прем'єр-міністр, Путін 4 березня 2012 року голосував на виборчій дільниці в Російській академії наук. З Путіним роздягнені феміністки Оксана Шачко, Ганна Дєда та Ірина Фоміна тоді розминулися, зате спробували вкрасти виборчу урну з його бюлетенем. На їхніх напівоголених тілах були написи: "Кремлівські щури", "Злодій 3", "кради за Путіна", а самі вони скандували: "Путін - злодій!". Всіх учасниць акції тоді покарали адміністративним арештом.

Що ж стосується протестів "на виїзді", то нинішня демонстрація тіл - не перша акція FEMEN під час закордонних візитів голови російської держави. У Брюсселі в грудні минулого року під час саміту Росія-ЄС активістки цього руху влаштували акцію протесту з нагоди візиту Путіна. Тоді дівчата закликали лідерів Євросоюзу припинити політичні, економічні та культурні контакти з Москвою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1149 | Додав: adminA | Теги: Путін, FEMEN | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]