Чт, 2024-04-25, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:46
Фермери у Польщі страйкують. Трактори можуть заблокувати столицю
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польські фермери розпочали у середу марш протесту і на тракторах прямують до Варшави за компенсації для фермерів, зокрема, за знищені кабанами угіддя та низькі ринкові ціни сільськогосподарської продукції.

Про це пише Rzeczpospolita.

Як зазначається, навіть тисяча тракторів може паралізувати рух у столиці.

Досі фермери протестували у регіонах Польщі, блокуючи тракторами окремі ділянки доріг, після того як уряд не дослухався до їх вимог фермерська профспілка оголосила марш на Варшаву.

"Натхнеником наших протестів є Савицький (міністр сільского господарства Польщі. Зарозумілість міністра дорівнює хіба що його некомпетентності. Завдяки йому на варшавців завтра чекають затори" - заявили у фермерській профспілці у вівторок.

Наразі трактори рушили в напрямку столиці з кількох регіонів. Близько 14.00 фермери планують заблокувати рух на під’їздах до столиці. Протестувальники, які прибудуть до столиці іншим шляхомі, зберуться під будівлею Міністерства сільського господарства На цей же час у міністерстві заплановане засідання щодо цін на молоко і свинину і їх погодження з Єврокомісією.

Фермери кажуть якщо їх вимоги не будуть виконані, вони будуть вимагати відставки міністра Марека Савіцького.

Нагадаємо, страйк фермерів у Польщі розпочався минулого понеділка, тоді фермери блокували трасу національного значення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: страйк, Польщі, Трактори, фермери, заблокувати столицю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]