Пт, 2024-03-29, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:50
Фестиваль биків стартував на тлі протестів в іспанській Памплоні
Інші останні Новини Європейського Союзу

В іспанській Памплоні фестиваль биків стартував на тлі протестів

Всесвітньо відомий фестиваль биків Сан-Фермін стартував у п’ятницю на тлі протестів, які вимагають скасування свята через сексуальне насильство.

Про це повідомляє BBC.

На фестивалі у 2016 році п'ятеро чоловіків застосували сексуальне насильство щодо жінки. У квітні вони були засуджені за легшим звинуваченням, ніж зґвалтування, що викликало масові протести.

Деякі феміністичні групи закликали жінок одягти на відкриття чорний і фіолетовий шарф замість традиційного білого і червоного. Інші закликали до повного бойкоту фестивалю. Захисники тварин також організували протест проти забігу биків та проти вбивства тварин під час боїв.
 
Але місцеві феміністки Памплони, у якій стався напад, виступили проти закликів до протесту. Вони попросили поважати традиційний фестиваль і сказали, що протести були заплановані "без консенсусу, без будь-яких підтверджень і без чіткої мети".

П’ятеро чоловіків були засуджені до дев'яти років позбавлення волі за сексуальне насильство над молодою учасницею фестивалю. Ця справа шокувала іспанську громадськість, попри це засуджені були звільнені під заставу в очікуванні апеляції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: фестиваль биків, іспанська Памплона, протести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]