Сб, 2024-04-20, 09:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Фестиваль дерунів на Житомирщині відвідали 50 тисяч туристів. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Міжнародний фестиваль дерунів, який увосьме відбувся в Коростені, відвідали близько 50 тисяч українських та іноземних туристів. Під час Дерун-фесту організатори зібрали 27 тисяч гривень, які передадуть на потреби учасників АТО.

Про це розповів голова оргкомітету фестивалю, заступник Коростенського міського голови Олександр Дзіан, передає "Укрінформ".

"Цей міжнародний фестиваль проходив уже восьмий раз і тримає свою марку. Цього разу були присутні делегації з Великобританії, Сполучених Штатів Америки, Польщі, Німеччини, Шотландії. В минулому році гостями Дерун-фесту стали понад 25 тисяч осіб, а в цьому році їх було вже майже 50 тисяч. Як і в минулому році, зібрані кошти передамо на потреби Збройних Сил України. Так, під час сьомого фестивалю було зібрано понад 15 тисяч гривень. Цього року ми ще провели благодійний аукціон і безпрограшну лотерею. За рахунок цих заходів було зібрано 27 тисяч гривень. Ці кошти будуть додані до спонсорської допомоги від Коростенського заводу тепло-технічного обладнання - і за 270 тисяч гривень ми купимо мобільну котельню для бійців 13-го десантно-штурмового батальйону 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, над яким здійснює шефство місто Коростень", - повідомив він.

Головна гастрономічна мета фестивалю - зберігати автентичні традиції національної кухні. Цього і домагалися кулінари, які протягом дня працювали в 230 "точках" з приготування та продажу дерунів.

Ціни на головне блюдо коливалися в межах від 10 до 65 грн за порцію з трьох-чотирьох дерунів на тарілці. Найдорожчими виявилися смакоту, начинені грибами чи м'ясом, під різними соусами на додачу. Крім того, картопляні млинці можна було купити і на вагу - кілограм коштував 93 грн і 120 грн за "звичайні" і фаршировані деруни відповідно.

За словами Олександра Дзії, на приготування дерунів під час фестивалю кухарям знадобилося 35 тонн картоплі.

Гаслом VIII фестивалю організатори обрали "Деруни об'єднують Україну". Коростенський міський голова Володимир Москаленко пояснив, що такий слоган є символічним для України на сьогодні.

"Відвідувачі фестивалю могли насолодитися всім, що приготували представники не тільки Житомирщини, а й жителі Львівської, Харківської, Донецької, Сумської областей. Ми таким чином розмістили їх усіх, щоб показати, як дружать між собою регіони. Це ще одне підтвердження того, що ми єдині і єдина наша держава Україна", - підкреслив Москаленко.

Однією з особливостей Дерун-фесту в цьому році став благодійний аукціон, під час якого організатори продали костюм мера міста. У цьому вбранні він сім років поспіль проводив майстер-клас з приготування дерунів.

Відзначимо, у Львові щорічно проходить Національне свято шоколаду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: фестиваль дерунів, Житомирщина, 50 тисяч туристів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]