Чт, 2024-04-18, 15:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Фільм "Чоловіча робота" визнано кращою короткометражною стрічкою нацпрограми Одеського кінофестивалю
Інші останні Культурні новини

Фільм "Чоловіча робота" режисера Марини Степанської визнаний кращою короткометражною стрічкою національної конкурсної програми на 6-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

Церемонія нагородження відбулася пізно увечері 17 липня в Одеському академічному театрі музичної комедії, передає УНІАН.

Кращим фільмом у секції короткого метру "Чоловіча робота" стала за "прекрасне почуття кінематографічної матерії й органічну гру акторів". Режисерові вручили статуетку "Золотий Дюк" та сертифікат на 25 тисяч гривень.

Фільм розповідає про юриста, що працює на фірму, яка займається скупкою земель, іноді на межі закону.

Приз за кращу акторську роботу і 25 тисяч гривень отримав акторський дует фільму Катерини Горностай "Віддалік" - Вікторія Миронюк і Андрій Палатний.

Спеціальним дипломом журі національної конкурсної програми відзначило дебютну документальну роботу Михайла Москаленка - фільм "Стіна".

Також експертне журі визначило кращий проект продюсерського пітчингу в рамках секції Film Industry Office - дебютний повний метр режисера Максима Ксенда "Танк". Переможців нагородили призом у розмірі 50 тисяч гривень.

Кращими фільмами національної конкурсної програми за версією журі Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) стали повнометражна документальна стрічка Кшиштофа Копчински "Діббук. Історія мандрівних душ" і короткометражний фільм "Син" Філіпа Сотніченка.

Офіційний авіперевізник кінофестивалю авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" вибрав найкращий проект, представлений в рамках Work in Progress - "Бранці" режисера Володимира Тихого. Приз у даній номінації - сертифікат на 3000 доларів для перельотів рейсами МАУ.

Як зазначила президент ОМКФ Вікторія Тігіпко, для кінофестивалю пріоритетом завжди було і буде розвиток національного кінематографа. У зв'язку з цим за останні 6 років "ми створили найсильнішу в Україні міжнародну платформу", яка збирає 1500 кінопрофесіоналів з усього світу, сказала вона.

"Наші колеги з інших країн, які приїхали на ОМКФ, відзначають особливий драйв українського кіно і кінематографістів. Криза - це не тільки занепад, це час великих і радикальних змін, і якраз у цей момент може з'явитися нова, потужна креативна енергія. Важливо не упустити цей момент для українського кіно", - вважає Тігіпко.

Володарів Гран-прі за кращий фільм міжнародної конкурсної програми, призів за кращий фільм, кращу режисуру і кращу акторську роботу, а також "Золотого Дюка" за кращий український повнометражний фільм ще належить визначити.

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний фестиваль стартував 10 липня. За нагороди міжнародного конкурсу боролися 12 картин, дві з яких - українського виробництва. У національній конкурсній програмі представлено 24 фільми: 6 повнометражних і 18 короткометражних стрічок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: фільм Чоловіча робота, краща короткометражна стрічка, Одеський кінофестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]